Evo zašto volimo engleski fudbal! O bizarnoj tabeli u Čempionšipu bruji ceo svet!

19.10.2022

10:44

0

Autor: 24sedam

E to se zove uzbudljivo prvenstvo, niko ne sme ni da pomisli da je pobedio pre utakmice

Evo zašto volimo engleski fudbal! O bizarnoj tabeli u Čempionšipu bruji ceo svet!
profimedia-0065197735 - Copyright Profimedia

Česta tema među ljubiteljima fudbala je u kojoj se zemlji igra najbolji fudbal, a najčešće će zaključak biti da je to Engleska.

O Premijer ligi ne treba trošiti mnogo reči, a odgovor na pitanje zašto baš engleski fudbala ovih dana daje nam drugo po rangu takmičenje na Ostrvu - Čempionšip.

Zo što se tamo dešava posle nepunih 16 kola je za priču. O tabeli Čempionšipa bukvalno bruji ceo svet!

Printscreen/Sofascore
 

A kako i ne bi. Prvoplasirani Blekburn ima dva poraza više od poslednjeplasiranog Koventrija! Deluje neverovatno, ali je tako!

I ne samo to, u celoj ligi samo tri ekipe imaju više poraza od lidera, Reding na devetom mestu, Hal na 21. i Hadersfild na 23.

"Tajna" prvog mesta Blekburna, doduše sa utakmicom više od drugoplasiranog i čak tri od ekipa sa 3. i 4. mesta, leži u činjenici da pored sedam poraza imaju devet pobeda, odnosno da nijednom nisu podelili bodove.

Da ne pominjemo i činjenicu da se bukvalno "gine" za svaku loptu, što se moglo videti i na poslednjem duelu Blekburna, kada je iskusni čuvar mreže Pol Robinson završio sa ustima punim krvi posle jedne intervencije.

Eto zato se engleski fudbal toliko voli. Svako svakog može i hoće da pobedi. A to je više nego dovoljan razlog za gledanje i uživanje u kvalitetnim i uzbudljivim predstavama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike