Benzema je Zlatnu loptu uzeo iz ruku idola, pa je usledio emotivan govor: Uvek sam imao taj san... A zatim su mu se pridružili oni! (VIDEO)

17.10.2022

22:03

0

Francuz je najstariji osvajač prestižnog priznanja

Benzema je Zlatnu loptu uzeo iz ruku idola, pa je usledio emotivan govor: Uvek sam imao taj san... A zatim su mu se pridružili oni! (VIDEO)
Karim Benzema - Copyright Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Večeras je u Parizu dodeljena prestižna nagrada "Frans fudbala" Zlatna lopta, koja je potpuno očekivano i zasluženo završila u rukama Karima Benzeme.

Konačno i po prvi put, Karim Benzema, na opšte oduševljenje punog pozorišta stigao je do priznanja i to kao najstariji osvajač ove nagrade, još od Stenlija Metjua, koji je osvojio nagradu tek kada je uvedena, 1956. godine.

Benzema za dva meseca puni 35 godine, ali pokazuje da to na njega ne utiče, već je i ovu sezonu otvorio na sjajan način, pa spreman dočekuje Svetsko prvenstvo u Kataru. vo je njegov deseti put da se našao u konkurenciji za prestižnu nagradu!

Pored Benzeme, među nagrađenima se našao i Robert Levandovski, ali mu je i drugu godinu zaredom pripala "utešna" nagrada za najboljeg napadača "Gerd Miler". Ipak, Poljak je sa osmehom preuzeo priznanje i otišao u zagrljaj prelepoj supruzi.

A kako je izgledala ceremonija dodele, uoči koje je izviždan Kilijan Mbape, možete videti u galeriji.

A nakon što je preuzeo nagradu i to iz ruku Zinedina Zidana, Benzema se obratio okupljenima na ceremoniji u Parizu:

- Uvek sam imao taj san da je sve moguće. Bio je težak period kada nisam bio u reprezentaciji, ali nisam odustajao. Verovao sam da ću se vratiti. Ponosan sam na moje putovanje, koje je bilo teško. Bila su to teška vremena i za moju porodicu. Biti ovde danas i osvojiti ovu nagradu prvi put za moj trud samo me tera da budem još bolji. Srećan sam, zahvaljujem se saigračima i trenerima i u Realu i reprezentaciji. Hvala i predsedniku Reala Florentinu Perezu. Zlatna lopta je individualna nagrada, ali proizilazi iz timskog rada - rekao je Benzema.

 

 

Nakon govora, on je pozvao svoje najbliže, majku i sina, da mu se pridruže na bini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike