Dodeljuje se Zlatna lopta! Pobednik je već poznat?

17.10.2022

10:21

0

Autor: 24sedam

Prošlogodišnji osvajač Mesi nije u najužem izboru

Dodeljuje se Zlatna lopta! Pobednik je već poznat?
Tan2021-11-30_82846166_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Karim Benzema je najveći favorit za osvajanje "Zlatne lopte" za tekuću godinu. Ceremonija će biti održana večeras u Parizu, ali svi značajniji sportski mediji najavljuju da će prestižno priznanje otići u ruke napadača Real Madrida.

Francuski napadač je deo ekipe koja je postala prvak Španije i Evrope, a tome je doprineo u velikoj meri, sa 44 gola u 46 utakmica. Poslednji Francuz kome je ovo uspelo, bio je Zinedin Zidan, 1998. godine.

Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
 

Zanimljivo je da prošlogodišnji osvajač Lionel Mesi nije na skraćenoj listi od 30 imena. Inače, Argentinac je već sedam puta osvojio priznanje koje dodeljuje Frans Fudbal.

I dok se očekuje da Benzema bude najbolji fudbaler, najbolji golman bi trebalo da bude klupski kolega, Belgijanac Tibo Kurtoa. Prošle sezone je čak u 22 utakmice, u svim takmičenjima ostao nesavladan.

Kada je reč o najboljem mladom igraču, nagrada se predviđa Pedriju, 19-godišnjem članu Barselone koji je i prošle godine bio izabran. Koliko je vredan, svedoči i podatak da je otkupna klauzula milijardu evra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike