Pokuševski sve bolji, polako se nameće treneru! Čeka start i veću minutažu! (VIDEO)

14.10.2022

06:09

0

Napredak evidentan iz meča u meč

Pokuševski sve bolji, polako se nameće treneru! Čeka start i veću minutažu! (VIDEO)
pokusevski - Copyright Tanjug/AP, Profimedia

Mladi Aleksej Pokuševski koristi svaki minut u dresu Oklahoma Sitija kako bi se dokazao, naročito tokom pripremnih mečeva, pred start nove NBA sezone.

U pobedi nad San Antonijom rezultatom 118:112, srpski centar je ubacio osam poena, uz šest skokova i po jednu asistenciju i blokadu. 

U prošlom meču, Pokuševski je protiv Detroita ubacio sedam poena i zabeležio četiri skoka, pa se iz meča u meč sve više nameće treneru i pokazuje da na njega može da se računa u novoj sezoni.

 

 

U svojoj debitantskoj sezoni u NBA ligi, nastupio je na 45 utakmice, od kojih je na 28 bio starter. Na terenu je u proseku provodio 24,5 minuta, tokom kojih je prosečno postizao 8,2 poena, uz 4,7 skokova i 2,2 asistencije. U drugoj sezoni je povećao broj utakmica, igrao je na čak 61, ali je imao manju minutažu. Na prosečnih 20,2 minuta, davao je 7,6 poena, imao je 5,2 skoka i 2,1 asistenciju po meču.

Šta će biti u trećoj sezoni i da li je 20-godišnji centar fizički spreman da parira dominantnim "peticama", pratićemo od 20. oktobra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike