Partizan gazi Evropom, Petrić i dalje miran! Blizu je proleće, ali moramo još mnogo da radimo!

13.10.2022

19:49

0

Autor: 24sedam

Trener crno-belih seća se ovacija iz igračkih dana, ali i teranja iz kluba

Partizan gazi Evropom, Petrić i dalje miran! Blizu je proleće, ali moramo još mnogo da radimo!
FK Partizan12 - Copyright MN Press

Očekivalo bi se da, posle još jedne pobede u Evropi, trener Partizana Gordan Petrić da malo sebi oduška i "podlegne" euforiji koja večeras vlada među crno-belima.

Ali, Petrić je ostao Petrić. Možda baš u tome i leži deo preporoda Partizana otkako je seo na, u tome trenutku, usijanu klupu kluba iz Humske.

Posle 2:0 protiv Kelna, strateg crno-belih sačuvao je prepoznatljiv mir i umerenost u izjavama.

- Blizu smo da igramo u Evropi na proleće, ali u fudbalu se nikad ne zna kao i u životu, to je nešto što će biti izvesnije za desetak dana. Moramo da iskoristimo pauzu da bismo bili bitno drugačiji nego što smo sada - rekao je Petrić novinarima nakon velikog trijumfa.

Ovacije fudbalerima, ali i njemu kao treneru komentarisao je kroz sećanja iz igračkih dana:

- Bile su ovacije i kada sam bio igrač, pa sam doživljavao da me teraju iz Partizana. Ako ste primetili ja sam pokazivao na igrače da su oni zaslužni, ja sam tu da malo uprostim stvari, da im pomognem da budu tehničko taktički spremni, a zasluge idu njima. Opet kažem, bio sam tu i kad su bile ovacije i kad se pljuvalo po nama.

Trener Kelna Štefan Baumgart pomenuo je dobar ambijent na tribinama, te ocenio zbog čega je njegov tim ostao bez bodova i drugi put u Beogradu.

- Čestitam Partizanu! Ovo nije bila jednostavna utakmica, nismo odigrali akcije koje smo dogovorili i to nas je odvelo u poraz. Tako je nekada u fudbalu. Atmosfera je bila lepa, ali to nije uticalo na našu igru i rezultat, bez obzira što se dogodio onaj prekid na meču. Nismo iskoristili prilike kao i u prvoj utakmici, zato smo poraženi.

Ne traži Baumgart alibi ni u zgusnutom rasporedu utakmica.

- Naš igrački kadar nije toliko mali da bismo u tome našli razloge za ovaj poraz. Nije protivnik napravio više prilika, mi smo imali posed, mnogo kornera, ali ni iz toga nismo izašli sa postignutim pogotkom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike