Jojić progovorio za Nemce: Navijači Partizana se sećaju mog gola u derbiju, mislili su da ću svaki meč tako da odlučujem

12.10.2022

13:05

0

Autor: 24sedam

Bivši vezni igrač crno-belih dao veliki intervju za sajt Kelna

Jojić progovorio za Nemce: Navijači Partizana se sećaju mog gola u derbiju, mislili su da ću svaki meč tako da odlučujem
Miloš Jojić u utakmici sa Fejenordom - Copyright FK Partizan

Doskorašnji fudbaler Partizana Miloš Jojić u intervjuu za zvanični sajt Kelna da na prošlu sezonu u crno-belom dresu gleda kao uspešnu uprkos tome što nijedan trofej nije završio u klupskim vitrinama. Jojić, koji je jedno vreme nastupao za Keln, trenutno čeka novi klub, a ponude koje je imao iz Azije nije želeo da prihvati:

- Ugovor sa Partizanom mi je istekao na kraju prošle sezone. Ušli smo u osminu finala UEFA Lige Evrope konferencija, osvojili 98 bodova u ligi, završili kao drugoplasirani i nažalost izgubili finale kupa. Iako nismo osvojili trofej, ipak smo imali dobru sezonu. Lično sam bio zadovoljan svojim učinkom sa osam golova i 15 asistencija. Posle sezone cilj mi je bio da ostanem u Evropi. Imao sam ponude iz Azije, ali sam ih sve odbio. Iz Evrope je do sada stiglo nekoliko. Sada sam i sam došao u situaciju da postoji rizik da do januara 2023. ne nađem novi klub. Ipak, ne želim samo da potpišem ugovor – ceo paket mora da mi se svidi. Klub treba da ima filozofiju igre i ideju sa kojom mogu da se identifikujem. Trenutno održavam formu sa drugom ekipom Partizana, gde treniram svaki dan. Osećam se zaista dobro i u odličnoj sam formi. Mogu odmah pomoći timu. Promenio sam svoj plan ishrane da bih produžio karijeru. Mogu da igram do 40. godine (smeh) - rekao je Jojić.

Koja je razlika između srpske Superlige i Bundeslige?

FK Partizan
 

 - Teško je porediti dve lige. Bundesliga je među pet liga u Evropi. U srpskoj ligi Partizan i Crvena zvezda su dve perjanice. Kvalitet ostalih ekipa nije tako visok jer budžeti nisu toliko veliki kao kod dva beogradska tima. Derbi Partizana i Crvene zvezde jedine su "prave" utakmice. Ostali mečevi su previše laki i nisu pokazatelji. Crvena zvezda je prošle sezone imala 100 bodova, Partizan 98, a trećeplasirani 60. Ni infrastruktura se ne može porediti. U Nemačkoj su stadioni novi, tereni odlični, a navijači iz nedelje u nedelju podržavaju svoje timove. U Srbiji je to daleko od toga. Izveštavanje u Nemačkoj je takođe mnogo obimnije nego u Srbiji.

Čega se posebno sećate iz vremena provedenog u Kelnu?

- Pobedivši Majnc u poslednjem kolu Bundeslige 2017. godine sa 2:0, plasirali smo se u Ligu Evrope. To je bilo super. Prva utakmica u Ligi Evrope protiv Arsenala, gde nas je podržalo i pratilo 25.000 navijača bila je izvanredna.

Igrali ste i derbi protiv Gladbaha i onaj sa Partizanom protiv Crvene zvezde. Šta ove mečeve čini tako posebnim?

- Teško je porediti dva derbija. Derbiji su samo derbiji. Za mene kao stranca bilo je teže da osetim derbi protiv Gladbaha. U Srbiji sam od malih nogu naučio šta znači igrati u derbiju za Partizan protiv Crvene zvezde. Tada sam naučio šta znači derbi. U Kelnu nisam toliko imao taj osećaj. Ali po ostalim momcima i navijačima moglo se reći da je ova utakmica bila nešto posebno.

Za partizan ste igrali 133 puta. Šta za vas znači Partizan?

FK Partizan
 

- Partizan je moj klub. Ovde sam naučio da igram fudbal, u klubu sam od 2003. godine. Tu sam proveo celu svoju mladost, igrao dve godine u drugom i godinu i po u prvom timu. Sve mi se desilo tako brzo da sam sa 21 godinom otišao u Nemačku. Osećao sam veliki pritisak kada sam se vratio jer sam se vratio posle sedam godina u inostranstvu. Neposredno pre nego što sam otišao, postigao sam gol u derbiju protiv Crvene zvezde, koji nam je tada doneo titulu. Navijačima Partizana mnogo znači ovaj gol i titula. Ali to je stvorilo i očekivanje da ću odlučivati na svakoj utakmici. Ipak, veoma sam zadovoljan vremenom provedenim u Partizanu.

Partizan je prošle nedelje pobedio Keln u prvom meču. Da li ste gledali meč?

- Naravno da sam gledao. Keln je imao igru, dok je Partizan čekao kontru. Partizan je poveo i posle je imao opasne kontranapade u drugom poluvremenu. Ali Keln nije zaslužio da izgubi.

Šta očekujete od revanša?

- Očekujem dobru utakmicu sa više golova nego u prvoj utakmici. Ne znam kako će se Štefen Baumgart postaviti. U prvom meču, neki igrači su sedeli na klupi. Ipak, Keln je igrao dobro, posebno u drugom poluvremenu. Definitivno će to biti uzbudljiva utakmica.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike