Partizanov centarfor ima dobar osećaj pred Keln: Ono u Nemačkoj je delovalo lako, volim da igram sa Rikardom

12.10.2022

09:18

0

Autor: 24sedam

Andrija Pavlović spreman za novih 90 minuta protiv bundesligaša

Partizanov centarfor ima dobar osećaj pred Keln: Ono u Nemačkoj je delovalo lako, volim da igram sa Rikardom
pavlovicterzic - Copyright Printscreen/RTS

Fudbaleri Partizana sutra uvele na stadionu u Humskoj dočekuju ekipu Kelna u meču 4. kola Lige konferencija.

Pojačanje crno-belih u letnjem prelaznom roku Andrija Pavlović odigrao je odlično prvi meč protiv bundesligaša, a u izjavi za RTS iskusni centarfor prisetio se početka u Partizanu koji nije bio nimalo lak.

- Krenulo je dosta nesrećno od prvog treninga i odmah povrede zgloba, ali uvek se tako vrati u životu i fudbalu, jer posle kiše dođe i sunce - rekao je Pavlović i nastavio:

- Odigrali smo odlično protiv Nemaca u prvom meču. Pun stadion, 50.000 ljudi, delovalo je lako, ali bila je to jako zahtevna utakmica. Uživao sam u svakom minutu provedenom na terenu. Ovo je bio jedan ozbiljan evropski nivo, oni od prvog do poslednjeg minuta igraju isto, drže ritam i i mi smo morali tome da se prilagodimo. Mi smo imali više šansi i dominrali smo, tako da imam dobar osećaj i pred ovaj meč.

MN Press
 

Pavlović je došao u Partizan nakon godina provedenih u Kopenhagenu, Rapidu, Apoelu i Brondbiju.

- Uvek treba malo vremena da se malo sinhronizujemo, ja sam generalno igrao sa dva špica, to je generalno ono što volim da igram tako da mi nije bilo teško da se prilagodim. Drugo, tu su i saigrači. Vrhunski pojedinci koji su mi olakšali prilagođavanje.

Povratnik u srpski fudbal ističe da je za njegovu ekipu izuzetno važno što Keln dočekuju posle 0:4 na "krovu" protiv Voždovca:

- Svaka utakmica je bitna, jer mi rastemo i u tom smo procesu, svaka pobeda ti daje jedan koran napred. Mnogo je bolje što ulazimo protiv Kelna sa 4:0 nego da dolazimo iz neke muke. Čeka nas teška, ozbiljna utakmica, ne verujem da ih je nešto poljuljao poraz. Nadam se punom stadionu i da njima neće biti svejedno kada igraju protiv nas.

MN Press
 

Mladi Nikola Terzić protiv Voždovca je dobio priliku u drugom poluvremenu i meč je završio golom kao prošle sezone kod Aleksandra Stanojevića:

- Posle tog lošeg starta mi smo se nekako restartovali dolaskom šefa (Petrića). Radimo opuštenije, nema razlike ko počinje ko igra sa klupe, svi smo spremni da damo svoj doprinos. Protiv Voždovca iskusniji igrači su već odradili dobar deo posla do pobede, pre nego što ćemo mi mlađi dobiti šansu. Ja sam postigao gol na dodavanje Sameda Baždara i taj pogodak će mi dosta značiti na planu samopouzdanja - rekao je Terzić.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike