Veče iznenađenja u Ligi šampiona! Šahtjor otkinuo bodove Realu, Pavlović bio deo akcije gola Dinama, Čelsi siguran u Milanu

11.10.2022

21:17

0

Od šest utakmica, čak četiri remija

Veče iznenađenja u Ligi šampiona! Šahtjor otkinuo bodove Realu, Pavlović bio deo akcije gola Dinama, Čelsi siguran u Milanu
Tan2022-10-11_212614830_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

U večerašnjem terminu odigrano je šest utakmica Lige šampiona, a gotovo na svakom terenu bilo je iznenađenja.

Borusija iz Dortmunda je remizirala sa ekipom Sevilje, 1:1. Španska ekipa je do prednosti stigla u 18. minutu, kada je Rakitić izveo prekid, a Niansu bio najviši u skoku. Džud Belingem nije dozvolio da na odmor Borusija ode sa golom zaostatka.

Igrao se 35. minut kada je započeo akciju, a lopta je došla na desni bok do Menijea, koji mu je vratio pas, za 1:1. Ali, u drugom delu, nakon nekoliko promašaja, ništa važnije se nije dogodilo.

PSŽ je ugostio Benfiku, u danu kada se govorilo samo o Kilijanu Mbapeu i njegovom odlasku iz kluba, pa su na kraju Sveci podelili bodove, 1:1.

Za domaći sastav nije igrao Lionel Mesi, što se dalo osetiti. Ipak, PSŽ je prvi stigao do gola i to preko Mbapea - u 40. minutu sa penala.

Benfika se nije predavala i na isteku sata uspela je da izjednači i to takođe iz penala. Žoao Mario je bio siguran na drugoj strani. Mogli su Portugalci u finišu i do celog plena, ali je pokušaj Julijana Drekslerea izblokiran u poslednjem trenutku.

Zanimljivo je bilo i u Zagrebu, gde su do remija, 1:1, stigli fudbaleri Dinama i Salcburga.

Šampion Hrvatske je bio u zaostatku od 12. minuta, kada je precizan bio Nikolas Zaivalda, ali zahvaljujući Robertu Ljubičiću, stigli su do boda.

U sastavu austrijske ekipe, igrao je Strahinja Pavlović, koji je bio na visini zadatka, a senku na odličnu partiju baca reakcija kod pogotka domaćih, kada ga je lopta nehotice zakačila na putu do gola i promenila smer.

Remi je viđen i u meču između Šahtjora i Real Madrida, a španski tim je do izjednačenja, 1:1, stigao u 90. minutu.

Pobede su večeras upisali fudbaleri Lajpciga, na gostovanju Seltiku, 2:0, dok je identičnim rezultatom, takođe na gostovanju, trijumfovao i Čelsi u Milanu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike