Poziv Partizana stigao je dok sam jeo ukusan pasulj! Petrić za pet minuta preuzeo crno-bele, otkrio kako je sve teklo i oduševio grobare!

09.10.2022

21:54

0

Spomenuo je i Fergusona, ali i kako je igračima dozvolio da greše

Poziv Partizana stigao je dok sam jeo ukusan pasulj! Petrić za pet minuta preuzeo crno-bele, otkrio kako je sve teklo i oduševio grobare!
Tan2022-10-6_23642242_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meišner

Tokom leta, fudbaleri Partizana dobili su novog trenera, na mesto Aleksandra Stanojevića stigao je Ilija Stolica, ali u prvoh nekoliko rundi domaćeg šampionata, kao i u kvalifikacijama za Ligu Evrope nije imao dovoljno uspeha, pa je usledila nova promena.

Ubrzo je u Humsku stigao Gordan Petrić, koji je u emisiji "Sportal dvougao", koja se emituje na Blic televiziji, otkrio detalje o dolasku među crno-bele.

- Zvao me je Goran Pandurović, član Upravnog odbora. U tom trenutku sam bio u restoranu, pošto je bio petak. I ako ljudi hoće da znaju šta sam jeo - jeo sam pasulj. Sa tog nekog pasulja sam otišao i dogovorio se da budem trener Partizana. Pandurović me je zvao za vreme ručka - otkrio je Gordan Petrić na početku razgovora za "Sportal dvougao" u kome je gostovao zajedno sa Milošem Milojevićem, kolegom iz Zvezde.

Naravno, taj ručak, istog trenutka je dobio bolji ukus.

- Ukusan je taj pasulj što jedemo petkom. To je neko naše društvo što stalno jede pasulj petkom. Posle toga sam otišao i dogovorio se za pet minuta. Samo me je Pandurović pitao ako potpišem tog dana da li ću voditi ekipu već u nedelju. Rekao sam „da“ i tako je krenulo sve - kazao je Petrić, pa se dotakao preuzimanja ekipe u momentu nakon eliminacije u kvalifikacijama za Ligu Evrope:

- Igrači su dosta bili nervozni. Kad kažem nervozni, sada svi pričaju da je Partizan spreman fizički. I tada je bio spreman, to nije problem. Kad ste u nervozi, kad igrač uđe u nervozu, sve što zna u datom trenutku, on kao da je zaboravio sve. Bili su nervozni na prvoj utakmici, drugoj... Kako su mečevi prolazili oni su igrali sve bolje i bolje.

Njegov cilj tada je bio da što pre opusti igrače, a ako je suditi prema trenutnoj situaciji, može se reći da je uspeo.

- Lako je reći da se opuste... Mi smo kroz treninge pokušavali da ih opustimo. Dozvolio sam im da naprave grešku. To je vrlo bitno. Da osete da mogu da pogreše, da procene neke stvari na terenu, ali da postoji crvena linija, da imamo neke principe, filosofiju igre gde moraju da se uklope. Nisam vršio pritisak kada se napravi greška.

Na kraju, dotakao se Petrić i novine koju je uneo u Humsku - formaciju sa petoricom igrača u poslednjoj liniji.

- Pitali su Aleksa Fergusona zašto mu O’Šej igra desnog beka kada on uopšte nije desni bek, a u Evropi igra neko drugi. On je prokomentarisao da njemu u Premijer ligi treba šest visokih igrača da bi mogao da brani prekid. Tako da smo i mi morali protiv Hamruna da igramo sa tri u poslednjoj liniji, odnosno sa petoricom, da bih mogao da branim prekid. Bitno je da smo mi smo prošli i ispunili cilj - poručuje Gordan Petrić za "Sportal dvougao"

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike