Katai zahvalan navijačima, Mitrović Pešiću! Crveno-beli slave pobedu koja nagoveštava zimu!

06.10.2022

19:51

0

Zvezda je večeras stigla do prve pobede u Ligi Evrope

Katai zahvalan navijačima, Mitrović Pešiću! Crveno-beli slave pobedu koja nagoveštava zimu!
CRVENA_ZVEZDA_vs_FERENCVAROS54 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde večeras su upisali veoma važnu pobedu u meču trećeg kola Lige Evrope, sa 4:1 su savladali ekipu Ferencvaroša.

Već nakon 45 minuta igre bilo je jasno da će crveno-beli upisati pobedu, a drugo poluvreme je neverovatnim pogotkom otvorio Aleksandar Katai.

Magiko je podigao Marakanu na noge, koja mu je potom skandirala oduševljeno.

- Teška utakmica posle dva poraza na početku... Ovo je bilo "sve ili ništa", jer smo znali da bi porazom izgubili svaku šansu za prolazak. Tako da, veoma važna pobeda, ali još ništa nije gotovo. Najbitnije je da smo se vratili na pravi put - počeo je Katai. 

 
Orilo se Marakanom - "Katai magiko" posle postignutog gola.
 
- Čuo sam skandiranje navijača i hvala im na tome. Zna se koliko mi znači njihova podrška i potrudiću se opet da pogodim, pa da ponovo čujem "Katai magiko" - nasmejan je bio Katai.

Besprekoran u večerašnjem trijumfu bio je i Strahinja Eraković, koji je odigrao gotov bez greške. 

- Kada od prvog minuta krenemo onako kako znamo, možemo protiv svakog da igramo i to smo pokazali večeras. Zasluženo smo pobedili i pokazali da prethodne utakmice nisu realno stanje naše ekipe. Pomalo smo umorni, ali to ide uz fudbal, ipak odmaranje mnogo lakše dolazi posle pobede - kazao je Eraković, pa se dotakao prelepih golova saigrača:

 
- Postigli smo sjajne pogotke, i to nas u odbrani dodatno motiviše. Imali smo podsticaj da "držimo nulu", ali smo primili pogodak iz nepažnje. Ipak, to nije promenilo utisak, a tri boda su najvažnija. Atmosfera je sve bolja i bolja.
 
Na kraju se dotakao i navijača, koji su bili odlični i večeras.

- Odlični kao i uvek, voleo bih da tako i nastave - podvukao je Eraković.

Saigračima na pobedi čestitao je i Aleksandar Pešić.

- Čestitam momcima na zasluženoj pobedi. Pokazali smo da imamo karakter i da možemo da igramo sjajan fudbal. Bila je zahtevna utakmica, ali je uz ovakvih 10 saigrača na terenu koji daju svoj maksimum - sve je mnogo lakše. Bilo je teško, iako rezultat ne govori tako - kazao je odlični napadač, pa istakao da je ovo bila "sve ili ništa" utakmica:
 
- Znali smo pre utakmice da je ovo ključni meč da se uključimo u trku za prolazak dalje. Spremali smo se na treninzima, psihički uzdizali, pokušavali da podignemo samopouzdanje. Večeras smo pokazali da nismo zaboravili da igramo fudbal, ali ništa nije gotovo. Mislim da je ovo i moja najbolja igra, ali i tima od kad sam se vratio u Zvezdu. Sada smo u trci za prvo ili drugo mesto i nadam se da ćemo uspeti u tome. Želim samo da nastavimo ovako i da se još bolje spremimo za naredne utakmice.
 
I Pešić je istakao da je podrška sa tribina bila besprekorna.

- Mnogo nam znači kada ljudi veruju u nas, odmah nam raste samopouzdanje, kao što i u suprotnom slučaju opada. Znači mi podrška, videlo se kako su nas navijači večeras podržavali i odmah smo dobili dodatnu snagu i samopouzdanje da igramo. Samo ovako treba da nastavimo, svi zajedno - podvukao je Pešić.

Pogotkom se na ovom meču upisao i Stefan Mitrović, još u prvom poluvremenu i to upravo nakon asistencije Pešića.

- Hvala Šilji na asistenciji, dobro je sačuvao loptu i proigrao me, te sam pogodio dalji ugao. Izuzetno sam srećan i nadam se da ću postići još mnogo golova u dresu Crvene zvezde. Prijaju nam ubedljive pobede, daju nam samopouzdanje i želimo da napadnemo prvo mesto u grupi - kazao je Mitrović i istakao: 
 

- Čim sam primio loptu, znao sam da ću postići gol. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike