Lalatović o jubileju, ali i dugovima i potrebnim promenama u rukovodstvu (video)

16.10.2020

21:56 >> 21:58

0

Autor: J. T.

Trener Vojvodine bez dlake na jeziku

Lalatović o jubileju, ali i dugovima i potrebnim promenama u rukovodstvu (video)
Copyright MN Press

Obradovali su fudbaleri Vojvodine svog trenera za lep jubilej, međutim, posle pobede nad Radom Nenad Lalatović nije govorio samo o lepim stvarima i 100. utakmici u dva mandata na klupi novosadskog superligaša.

Po običaju, mladi trener bio je bez dlake na jeziku i govorio o onome što mu je na duši. A trenutno, to su organizacioni problemi u klubu sa “Karađorđa”.

-Moram da pohvalim gospodina Bajatovića, koji čini sve kako bi izmirio obaveze prema igračima i stručnom štabu. On je obezbedio da dobijemo te dve plate koje su kasnile, ali igračima se i dalje duguju rate i premije za Kup i izlazak u Evropu. To je trebalo da bude isplaćeno pre dva meseca i jako bih voleo ukoliko bi bilo isplaćeno sledeće nedelje – istakao je Lalatović, a preneo zvaničan klupski sajt.

Trener Vojvodine smatra da rukovodstvo kluba mora biti pojačano.

-Mi imamo v.d. predsednika. Gospodin Samardžić je fenomenalan čovek, ali ja bih voleo da imam predsednika kao što je bio gospodin Gajić. On jako nedostaje našem klubu i voleo bih da povuče ostavku ili da predsednik zvanično bude Samardžić. To bi meni olakšalo posao, jer teško je raditi bez predsednika. Takođe, bilo bi mnogo lakše da imam i svog sportskog direktora. Igrači onda sa svojim nezadovoljstvom ne bi dolazili kod mene, već bi išli kod direktora i predsednika. Vojvodina je toliko veliki klub da ova pitanja hitno mora da reši. 

O JUBILEJU

-Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a mojim momcima na, za mene, velikoj pobedi. Drago mi je što sam doživeo to da moju Vojvodinu 100 puta vodim kao trener. U ovako velikom klubu, to nije mala stvar. Meni je uspelo da na 100 utakmica imam 59 pobeda, ali zasluge za to više pripadaju igračima nego meni. Tu mislim i na prvu generaciju koju sam vodio i na drugu, s tim da će mi ova druga nekako uvek ostati u srcu zato što je osvojila trofej sa Nenadom Lalatovićem. Postati četvrti trener u istoriji Vojvodine koji je osvojio trofej je velika stvar i na to sam jako ponosan – rekao je Lalatović.

Lalatović je, ipak, ponovio da ima dobru saradnju sa aktuelnim čelnicima.

-Gospodinu Bajatoviću i gospodinu Ljubi Apru želim da se zahvalim na svemu što rade za nas, jer to su dva čoveka sa kojima imam fenomenalnu saradnju. To važi i za predsednika Samardžića, ali ovu dvojicu moram da izdvojim zato što su meni i mojim momcima na raspolaganju 24 sata dnevno. Oni su jako zaslužni za to što Vojvodina danas igra na ovom nivou i što su isplaćene te dve plate. Pred Pazar su igrači bili jako nervozni, a i dalje su, pa su me zamolili da sledeće nedelje pričam sa rukovodstvom oko toga što im se duguje. Osvojili su Kup, drugi su na tabeli, sjajni su momci, ruše rekorde u Vojvodini, pišu istoriju i zato treba da budu plaćeni. Ne treba da se stidimo što to traže – naglasio je.

Tvrdi Lalatović da FK Vojvodina doživljava kao svoju drugu kuću, ali ističe i da ima onih koji bi se radovali njegovom odlasku iz kluba uprkos uspešnim rezultatima.

-U Novom Sadu sigurno ima ljudi koji bi voleli da me ne vide na klupi Vojvodine, ali oni ne vole Vojvodinu. Nekom možda smeta što pravim ovakve rezultate, ali ja sam čovek koji pošteno radi svoj posao. Ono što nekom obećam, to i ispunim. Kod mene igraju samo najbolji, odnosno oni koji zasluže i koji mogu da naprave rezultat za Vojvodinu. Nisam navikao da radim u ovakvom sistemu, jer se mnogo trošim i dajem na svakoj utakmici i treningu. Mnogo pričam i sastančim sa ljudima koji vode klub, ali bih voleo da svakog dana imam predsednika i sportskog direktora u njihovoj kancelariji, pa da imam kome da se obratim kad dođem u trening centar. 

Ponovio je da ima odličnu saradnju sa Dušanom Bajatovićem, ali i da čitavu organizaciju treba podići na viši nivo.

-Gospodin Bajatović radi neke druge stvari i mnogo daje Vojvodini, ali do njega ne mogu da dođem svaki dan, a Ljuba Apro radi za njega kao advokat. One kancelarije na Veterniku su prazne. Uz Zvezdu i Partizan, Vojvodina je najveći klub u Srbiji i u njoj mora da vrvi od ljudi. Predsednik, direktor, skauti, da budemo prava mašinerija. Vojvodina i jeste mašinerija i tek će to da bude, a ja samo to želim. Ovo pričam već duži period i ne znam da li me neko shvata ozbiljno ili ne. Ni prošli put me nisu shvatali ozbiljno, pa kad sam hteo da odem i rekao da više ne mogu da izdržim, nisu mi to dozvolili i ispao je haos – podsetio je Lalatović.

“Lale” su prošle sezone pod komandom Nenada Lalatovića osvojile Kup Srbije i zauzele treće mesto na tabeli, dok se trenutno nalaze na drugoj poziciji sa bodom više i utakmicom više od Partizana, koji u nedelju igra protiv vodeće Crvene zvezde.

Treba podsetiti i na dobro izdanje Novosađana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u kojima ih je favorizovani Standard Lijež izbacio tek posle produžetaka.

Pogledajte kompletu konferenciju za medije Nenada Lalatovića posle utakmice sa Radom u kojoj je Vojvodina slavila 4:1:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: FK Vojvodina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike