Slovenačka legenda otvoreno rekla šta koči njihove klubove: Hrvati su naš najveći problem!

26.09.2022

09:02

0

Autor: 24sedam

Miran Pavlin izašao sa konkretnom brojkom

Slovenačka legenda otvoreno rekla šta koči njihove klubove: Hrvati su naš najveći problem!
0MET3490 - Copyright MN Press

Direktor reprezentacije Slovenije, bivši as Miran Pavlin, rekao je da gorući problem slovenačkog klupskog fudbala ostaje previše nekvalitetnih stranaca, pre svega Hrvata, koji zauzimaju mesta talentovanim Slovencima.

- Imamo sreće što je UEFA osnovala Ligu konferencija. Ove godine Mariboru je nešto nedostajalo, jer su u osam utakmica dali samo dva gola, što nije dovoljno za evropsku jesen. Mura je prošle godine dokazala da je ovo takmičenje zapravo stvoreno za lige kao što je slovenačka. Finansijski je, naravno, veoma isplativa i primamljiva za slovenačke klubove. Bio bi imperativ da imamo klub u Sloveniji koji igra evropsku jesen - rekao je Pavlin za slovenačke medije, a prenosi ga Ekipa.

MN Press
 

Bivši igrač Porta se onda prebacio na analizu problema:

- Smetaju mi stalni dolasci osrednjih stranaca, posebno iz Hrvatske. Istraživali smo i utvrdili da je u prvu i drugu slovenačku ligu tokom leta došlo 75 igrača iz Hrvatske. Ovo je zabrinjavajuće. Ovo nisu vrhunski fudbaleri i domaći momci su bolji od njih. Ali moramo da im damo šansu i da im pružimo podršku kada u nekim utakmicama ne igraju najbolje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NZS - FA Slovenia (@nzs_si)

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike