Orlovi u drugom šeširu dočekuju kvalifikacije za Evropsko? Pobeda nad Norveškom imperativ i šta još?

25.09.2022

08:04

0

Ne zavisi sve od čete Dragana Stojkovića Piksija

Orlovi u drugom šeširu dočekuju kvalifikacije za Evropsko? Pobeda nad Norveškom imperativ i šta još?
mitrović5 - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije blizu je opstanka u drugom šeširu pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, čemu doprinosi ubedljiv trijumf nad Švedskom, od 4:1 u Ligi nacija, ali će gostovanje Norveškoj, u utorak uveče, i definitivno potvrditi poredak.

Srbija se trenutno u Ligi nacija bori za ulazak u Diviziju A, ali dobri rezultati utiču i na poredak evropskih reprezentacija. Tako je jučerašnja ubedljiva pobeda povećala je šanse da se pred predstojeći žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, orlovi nađu u drugom šeširu.

Od ranije je poznato da će upravo rezultati u Ligi nacija biti presudni kada je raspored po šeširima u pitanju, a ne kao do sada, kada je FIFA rang lista odlučivala.

 

 

Orlovi se, nakon pobede nad Šveđanima nalaze na dnu drugog šešira sa četiri osvojena boda, a kako bi ostali tu, potrebna je pobeda nad Norveškom.

Takođe, opcija je i da, ukoliko Srbija bude poražena u Oslu, Švedska savlada Sloveniju.

Srbija bi tada imala čak šest bodova i garantovano mesto u drugom šeširu. u igri je i remi u Norveškoj uz remi ili pobedu Slovenaca protiv Švedske, pod uslovom da Ukrajina ili Island dobiju svoje mečeve, Srbija se vraća u treći šešir.

Šanse za drugi šešir imaju i Crnogorci, ali samo ukoliko trijumfuju protiv Finske. Takođe, i ukoliko Rumunija bude slavila ili odigrala nerešeno sa Bosnom i Hercegovinom, trijumf u Norveškoj je orlovima neophodan.

Jasno je, pobeda u Oslu je imperativ.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike