Srbija juri pobedu za prvo mesto i A diviziju! Piksijevi Orlovi dočekuju Švedsku, kapitenu najvažnije da se pobeđuje!

24.09.2022

10:24

0

A večeras bez publike

Srbija juri pobedu za prvo mesto i A diviziju! Piksijevi Orlovi dočekuju Švedsku, kapitenu najvažnije da se pobeđuje!
20220919npSRBtrening48 - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije večeras od 20.45 dočekuju ekipu Švedske u utakmici Lige nacija, a pobeda je imperativ kako bi izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija ostali u trci za prvo mesto u grupi i plasman u A diviziju.

Zbog kazne, na tribinama stadiona Rajko Mitić biće samo deca do 14 godina.

Dva kola pre kraja Norvežani, koji danas gostuju Sloveniji, imaju tri boda više od Srbije i gotovo je izvesno da će međusobni duel u Oslu narednog utorka odlučiti o pobedniku grupe.

- Želimo da igramo dobro protiv Švedske, da igramo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata, ali ponavljam, ako i ne budemo prvi i ne prođemo u A Ligu nacija nije nikakva tragedija - kazao je selektor Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Takođe, poznato je da Nemanja Gudelj nije u kombinaciji za tim zbog povrede i da se vratio u Sevilju, a neizvesni su još neki igrači, iz zdravstvenih razloga.

Fokus javnosti je već na Mundijalu, koji se igra u novembru i decembru, a Stojković je apelovao na sve da ostanu koncentrisani na ono što sledi, meč sa Švedskom i Norveškom.

- Razumem medije, ljude, ne prođe minut a da me neko ne sretne i pita da li se spremam za Katar. Ali, moramo da se ponašamo odgovorno, a kada dođe vreme, a doći će, brzo, onda ćemo razmišljati i o tome. U podsvesti verovatno neko razmišlja, ali nismo pričali o Kataru. To je sekundarna stvar za nas u ovom trenutku - poručio je selektor.

Kapiten Srbije, Dušan Tadić rekao je da su dve pobede cilj.

- Septembar je dobar mesec za igranje, jer smo tek na početku sezone. Srećni smo što smo ovde, radujemo se utakmicama, nebitno da li je Liga nacija ili Mundijal. Najvažnije je da pobeđujemo. Ovo je sjajna generacija, selektor je napravio sjajnu hemiju i to je najvažnije - istakao je Tadić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike