Piksi još jednom sigurno najavio Samaradžića među "orlovima": Ajde da sačekamo mart, uradio sam sve da bi ga doveli

23.09.2022

11:11

0

Autor: 24sedam

Selektor Srbije o utakmici Lige nacija i kadrovskim problemima u timu

Piksi još jednom sigurno najavio Samaradžića među "orlovima": Ajde da sačekamo mart, uradio sam sve da bi ga doveli
piksi1 - Copyright printscreen

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je na poslednjoj konferenciji pred sutrašnji meč "orlova" protiv Švedske (20.45) na stadionu "Rajko Mitić" da njegov tim očekuje jedna teška utakmica u poslednjem nastupu u Ligi nacija pred našim navijačima i poslednjem pre odlaska na Mundijal.

Odmah na početku obraćanja selektor je dobio pitanje od italijanskog novinara iz "Gazete" koji je želeo njegovo viđenje situacije Dušana Vlahovića u Juventusu.

- Očekivao sam da dobijem pitanja o našem meču sutra, a ne o Vlahoviću. Mogu vam reći da Dušan ovde dobro trenira, vidi se da je srećan što pripada ovom timu i vidi se da je motivisan za naredne dve utakmice. Ja sam kao selektor Srbije zadovoljan njegovim ponašanjem. Ne znam, možda u Italiji očekuju od njega da postigne dva-tri gola svaku utakmicu, ali Serija A je vrlo teška liga. On je sjajan momak - rekao je Piksi.

printscreen
 

Novinar iz "Lekipa" se ipak ograničio na duel sa Šveđanima:

- Liga nacija nije prijateljsko takmičenje. Važno je iz mnogo razloga. Čekamo oba meča, naročito sutra protiv Švedske, imamo dobru atmosferu. Nema danas prostora da mislite da imate lak meč. Videli smo juče rezultate ili neke ranije rezultate, svi bi da naprave iznenađenje. Ali znamo naš cilj, da igramo dobro i lepo i da ostvarimo rezultat. Vrlo važan meč za Srbiju je taj protiv Švedske.

Piksi ne vidi problem da "orlovi" ponovo zaigraju sa Vlahovićem i Mitrovićem od prvog minuta, iako je odbio da kaže da li će se to zaista i dogoditi protiv Šveđana:

- Ako imate dva sjajna muzičara u grupi, ne vidim zašto oni ne bi zajedno svirali. Što se tiče igranja Mitrovića i Vlahovića oni su sjajni, tako da ne vidim problem da budu u isto vreme na terenu, ali ne bih želeo da pričam o sistemu i timu. Nemam dileme oko sastava, ali ne mogu vam ga reći. 

Selektor je otkrio da Gudelj nije više u ekipi i da je on već otišao kući u Sevilju.

- Imamo probleme u timu, ali ostaje nam još jedno veče da vidimo šta ćemo dobiti iz svega. Mi selektori moramo da se mirimo sa takvim situacijama. Gudelj je već otišao kući zbog povrede. Ko će igrati, ja imam sliku u glavi. Nemamo Milenkovića, ali igraćemo sa trojicom, pa će neko morati da bude pozadi.

Očekivano je Piksi reagovao na još jedno pojavljivanje izjave Lazara Samardžića u javnosti u kojem je doveo u sumnju njegovu informaciju da će uskoro zaigrati za Srbiju.

- On je rekao da još nije odlučio? Pa, dobro! Ajde, onda da sačekamo mart mesec i da vidimo! Ja sam rekao šta sam rekao i uradio sam ono što sam mislio da je bilo potrebno.

Piksi nije bio zaintresovan za razgovor o timu Švedske:

- Nemam pojma, niti me interesuje. Ne znam stvarno, ko koliko igra. Ne bih nikog uvredio, ali me ne interesuje toliko ko će igrati u timu Švedske. Interesuje me moji momci i da oni odigraju dobro.

Stadion "Rajko Mitić" zbog suspenzije UEFA primiće svega 10.000 navijača, ne starijih od 14 godina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike