Švedski selektor Jane Anderson želi da bude duhovit: Ima li Srbija deset hiljada 14-godišnjaka?

22.09.2022

08:33

0

Autor: 24sedam

Iskusni trener misli da bude zanimljiv

Švedski selektor Jane Anderson želi da bude duhovit: Ima li Srbija deset hiljada 14-godišnjaka?
jane - Copyright Printscreen/YouTube

Reprezentacija Srbije dočekaće u subotu uveče na stadionu "Rajko Mitić" ekipu Švedske u veoma važnom meču za konačni plasman u Ligi nacija.

"Orlovi" zbog kazne UEFA mogu da računaju samo na podršku navijača mlađih od 14 godina, ali se selektoru Švedske Janeu Andersonu ne dopada ova ideja i komentariše je sa priličnom dozom neukusa za jednog iskusnog trenera od 60 godina.

- Malo mi je to čudno! Ili je prazan stadion ili nije prazan. Sada je to nešto između. Dozvoljeno im je da dovedu 10.000 dečaka od 14 godina! Ima li Srbija toliko 14-godišnjaka - poželeo je Anderson da bude duhovit.

MN Press
Orlovi u šetnji Stokholmom

Šveđani bi želeli da dovedu svoje navijače, ali još nisu sigurni da im je to dozvoljeno: 

- Menadžer reprezentacije Stefan Petersson nije istražio da li Švedska može da dovede svoje mlade na meč. To je njegov posao, samo je na njemu! Možemo li da dovedemo svojih 1.000 navijača? Tako će biti i na tribinama. Naravno, čudno je ako bi trebalo da bude prazan, kako će onda biti 10.000 14-godišnjaka? 

Anderson je konferenciju posvetio samo navijačima:

- Od pandemije smo navikli da igramo sa publikom i bez nje. Šteta je što naše pristalice ne smeju da dođu. Imamo grupu koja nas prati. Voleli bismo da imamo švedske navijače tamo. Možda neki 22-godišnjaci? Manje je interesantno da li je 10.000 ili 5.000 ili koliko su stari.

Srbija je u prvom meču u Stokholmu pobedila Šveđane golom Luke Jovića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike