Zvezdin ponoćni dopis - Ovo je bez presedana u decenijskoj praksi, neprihvatljivo je i za Partizan, ne može tajno!

18.09.2022

23:08

1

Šampion Srbije pisao FSB-u, navodi nepravilnosti

Zvezdin ponoćni dopis - Ovo je bez presedana u decenijskoj praksi, neprihvatljivo je i za Partizan, ne može tajno!
20210505mmTerzic03 - Copyright MN Press

Šampion Srbije Crvena zvezda poslala je hitan dopis u kome traži odlaganje Skupštine Fudbalskog saveza Beograda, koja je, kako navode u zvaničnom dopisu, zakazana tajno.

Zvezda u dopisu traži da se Skupština odloži na sedam dana, kako bi se konsultovali svi klubovi Superlige i Prve lige Srbije, piše Telegraf.

Na Marakani tvrde da nisu bili obavešteni u propisanom roku, ali ni konsultovani. Zvezda navodi da je to presedan u decenijskoj praksi. Štaviše, crveno-beli tvrde da su imali kontakt sa Partizanom i da je i večiti rival izopšten iz čitavog procesa, kao i drugi klubovi iz Superlige i Prve lige Srbije.

- Obraćamo vas se sa predlogom i molbom za odlaganje Skupštine Fudbalskog saveza Beograda na period od 7 dana. FK Crvena zvezda nije bio obavešten u propisanom roku, niti konsultovan kao naš najveći klub u vezi Skupštine FSB zakazane za 19. 9. 2022. godine, što je presedan u dosadašnjoj decenijskoj praksi. Takođe nakon današnjih konsultacija sa FK Partizan, obavešteni smo i da je naš drugi najveći klub izopšten iz čitavog procesa, što smatramo takođe apsolutno neprihvatljivim. Iste informacije imamo takođe i od drugih klubova Super lige Srbije i Prve lige Srbije.

Zvezda navodi u dopisu, koji je potpisao Svetozar Mijailović, da da je zaključak da je Skupština zakazana tajno, što ne priliči FSS-u. Oni optužuju generalnog direktora Jovana Šurbatovića da "davao lažne informacije skupštinskim delegatima".

- Zaključak je da je sutrašnja Skupština FSB zakazana tajno, što ne priliči našoj matičnoj fudbalskoj organizaciji. Naša saznanja su takođe da je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije uključen u čitav proces i to na način da je lažno sa njegove strane predstavljeno skupštinskim delegatima da su sva planirana kadrovska rešenja za FSB usaglašena sa političkim vrhom Republike Srbije što ne odgovara istini. Na taj način je izvršena gruba manipulacija skupštinskih delegata FSB. Imajući u vidu sve gore navedeno, predlog FK Crvena zvezda delegatima FSB je da se Skupština FSB odloži za period od 7 dana radi konsultacija svih klubova Super lige i Prve lige Srbije - navodi se u dopisu Zvezde.

Bonus video:

Arena

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti