Zvezdini prvotimci se razmileli po planeti zbog reprezentacija, ali je novajlija ostao da se uigrava!

20.09.2022

09:23

0

Ceo jedan tim crveno-belih odsustvuje sa Marakane

Zvezdini prvotimci se razmileli po planeti zbog reprezentacija, ali je novajlija ostao da se uigrava!
20220904mmKuliba031 - Copyright MN Press

Crvena zvezda će tokom reprezentativne pauze trenirati bukvalno bez celog jednog tima. Mnoštvo igrača razletelo se širom planete da odgovori obavezama nacionalnih timova.

Zanimljivo je da je nisu svi otišli, pošto je Zvezda zatražila od Fudbalskog saveza Malija da poštedi Kalifu Kulibalija, koji je tek nedavno došao na Marakanu.

- Poziv reprezentacije Malija stigao je za visokog centarfora Kalifu Kulibalija, ali kako bi se što brže adaptirao na sve taktičke zamisli našeg stručnog štaba ostaće da trenira u Beogradu – navedeno je iz Zvezde.

Na spisku A reprezentacije Srbije za naredne mečeve u Ligi nacija našli su se štoper Strahinja Eraković i krilo Stefan Mitrović. Oni će dobiti priliku da se izbore za mesto u timu u duelima Orlova protiv Švedske (24. septembar) na stadionu "Rajko Mitić", kao i protiv Norveške (27. septembar) na gostujućem terenu.

Nikola Stanković će braniti boje Srbije na predstojećoj utakmici mlade reprezentacije naše zemlje  protiv Bugarske 27. septembra od 18 časova. Selektor Goran Stevanović je okupljanje zakazao za 19. septembar, dok je polazak u Sofiju planiran za 25. septembar.

Milan Borjan, kapiten Crvene zvezde, čuvaće gol Kanade tokom reprezentativne pauze. Iskusni golman je sa svojim timom uspeo da izbori plasman na predstojeći Mundijal u Kataru, tako da  će imati priliku da se dodatno uigra sa ekipom za naredne izazove.

Reprezentacije Gane, Zambije i Komora će imati igrače Zvezde u svojim redovima za njihove duele.

Osman Bukari će se sa Ganom sastati protiv Brazila, odnosno Nikaragve; Kings Kangva će dirigovati veznim redom Zambije, dok će El Fardu Ben ponovo pokušati da sa reprezentacijom Komorskih ostrva upiše nove pobede.

Mladi levi bek - Irakli Azarov dobio je poziv Gruzije za duele sa Severnom Makedonijom i Gibraltarom, takođe u Ligi nacija.

Stefan Leković je standardan u odbrani mlade reprezentacije, pa ga je i sad pozvao selektor Radovan Krivokapić. Od 19. do 27. septembra našu nacionalnu omladinsku selekciju očekuju mini-pripreme, kao i učešće na memorijalnom turniru "Stevan Vilotić Ćele".

Povrh svega ovoga, Jegor Prucev je dobio poziv reprezentacije Rusije do 21 godine i imaće priliku da nastupa protiv Belorusije i Kazahstana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike