Mladi Srbin zakucao Balotelija za klupu: Igrao nekada za Crvenu zvezdu, danas tera čuvenog Italijana u penziju! (FOTO, VIDEO)

20.09.2022

15:57

0

Autor: 24sedam

Da li je sjajni napadač Siona novi "Lazar Samardžić"?

Mladi Srbin zakucao Balotelija za klupu: Igrao nekada za Crvenu zvezdu, danas tera čuvenog Italijana u penziju! (FOTO, VIDEO)
filip1 - Copyright Instagram printscreen, Profimedia

- Njegov opseg trčanja nije veći od podmetača za pivo! Njegova želja za kretanjem ispod je svih granica dopuštenog. On deluje neverovatno pasivno - ovo su samo od neke od brojnih kritika na račun Marija Balotelija koje mu poslednjih dana upućuje štampa u Švajcarskoj koja je od njega mnogo više očekivala nego što to on prikazuje u dresu Siona.

Pravi razlog Balotelijeve melanholije u Švajcarskoj niko još ne zna, ali se pretpostavlja da su uzroci smešteni u njegovim odnosima sa trenerom Siona Italijanom Paolom Tramecanijem. Doveden je ovog leta uz fanfare, kao buduća zvezda nekada velikog švajcarskog kluba, a od svega najavljivanog nije viđeno gotovo ništa.

Baloteli počinje da igra u najboljem slučaju od 65. minuta, a kad uđe kreće se tromo, bezvoljno, pokazuje da ga nervira uloga "džokera".

 

 

Pa ko je razlog što čuvena italijanska prznica nema više samopouzdanje Mohameda Alija? Odgovor je Filip Stojilković! Mladi Srbin, napadač, rođen 2000. godine u Cirihu, koji je zaigrao za mlađe kategorije istoimenog kluba sve dok nije prešao u Red Star Cirih, klub srpskih iseljenika.

Stojilković je u najmlađim danima pokazao veliki talenat, pa je tako drugu epizodu u Cirihu prekinuo prelaskom u Hofenhajm kao omladinski reprezentativac Švajcarske. U Nemačkoj se nije najbolje snašao. Usledio je povratak u rodnu zemlju, u redove drugoligaša Vila u kojem je oživeo karijeru i zainteresovao ponovo ekipe iz elitnog ranga. Najkonkretniji su bili iz Siona.

Za obeštećenje od 400.000 evra došao je u redove superligaša, pokazavši već u prvoj sezoni 2021/22 sa 11 golova da će se ova investicija i te kako isplatiti. Tamo gde je stao proletos, nastavio je ovog leta samo sa još jačim gasom!

Dolazak Balotelija uticao je na motivaciju tako da se dosad upisao četiri puta u listu strelaca, a odigrano je tek osam kola. Za to vreme Baloteli gubi nerve kao rezerva:     

- Balotelijev nastup protiv Sent Galena jednostavno nije profesionalan. Treba da se fizički dovede u reed i da poradi na svom stavu. Ono što je ponudio u ovom meču je drsko prema saigračima. Ne može samo da trčkara, to je provokativno. Sa njim na terenu, Sion je imao čoveka manje - rekao je bivši reprezentativac Švajcarske Žorž Bregi.

- Mislim da trener i predsednik treba da razgovaraju sa Balotelijem. Nešto mora da se promeni u njegovom mišljenju. Još nije na nivou. Naravno, potrebno mu je nekoliko utakmica da se navikne na prvenstvo i tim. Ali posle meča protiv Sent Galena imam veliki znak pitanja. Ako se ovako nastavi, verovatno neće završiti sezonu u Sionu - zaključio je Bregi.

 

 

Fenomenalni Stojilković igrao je za U18, U19, U20 i U21 Švajcarske. Pitanje je samo dana kada će se u njihovom savezu setiti da mu ukažu šansu, ako ništa drugo da bi se izbegla situacija koju su imali sa Zdravkom Kuzmanovićem kada je dres njihovog nacionalnog tima ostavio zbog poziva Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike