Čelsi završio "zver" za sportskog direktora: Otkrio Halanda, Manea, Keitu, Upamekana... Ostali samo detalji

18.09.2022

16:13

0

Fenomenalno rešenje, on svakako zna posao

Čelsi završio "zver" za sportskog direktora: Otkrio Halanda, Manea, Keitu, Upamekana... Ostali samo detalji
kristof frojnd - Copyright Profimedia

Čelsi je jako blizu novog sportskog direktora. Plavci su dogovorili sve privatne detalje sa jednim od najcenjenijih fudbalskih radnika u Evropi i ostalo je samo da se potpiše ugovor.

U pitanju je sportski direktor Salcburga Kristof Frojnd, čovek koji je proteklih godina pronalazio neke od najvećih bisera u evropskom fudbalu. On je bio neizostavni deo fenomenalnog rasta austrijskog kluba, gde je prvo bio sportski koordinator, a u poslednjih sedam godina i sportski direktor.

On i njegovi skauti su tako pronašli igrače kao što su Erling Haland, Sadio Mane, Dajo Upamekano, Nabi Keita i mnogi drugi, kojima je Salcburg bio ulaznica u sam vrh evropskog fudbala.

Novi vlasnik Tod Boli i njegovi partneri žele da potpuno promene sve strukture Čelsija, pa su odlaskom Romana Abramoviča otišle i uticajne figure kao što su Petr Čeh, Marina Granovskaja i Brus Bak. Ili otišli ili im je "nagovešteno da treba da idu".

Deo toga je navodno bila i smena Tomasa Tuhela i dovođenje Grema Potera.

Boli je navodno impresioniran radom Salcburga i drugih klubova u vlasništvu Red Bula, pa se zato nagađa da želi da kupi još jedan klub, navodno u Portugalu i tako proširi mrežu i uticaj. Frojnd bi tu bio glavni čovek za realizaciju svih projekata i zadataka, od kojih je prvi – pojačanja za Čelsi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike