Uz Vučelića čuveni srbomrzac: Rašo Vučinić pozivao na ukidanje SPC, sad bi da deli pravdu u Partizanu (FOTO)

12.09.2022

19:27

1

Autor: 24sedam

Vučinić je u srpskoj javnosti opisan kao primer kako od Srbina Hercegovca nastaje crnogorski antisrbin

Uz Vučelića čuveni srbomrzac: Rašo Vučinić pozivao na ukidanje SPC, sad bi da deli pravdu u Partizanu (FOTO)
FKP2 - Copyright Printscreen / Youtube / FK Partizan Beograd

Donekle i očekivano, velika frka stvorila se prilikom izbora novog rukovodstva JSD Partizan. Izborna skupština koja je danas trebalo da bude održana na stadionu u Humskoj, posle niza skandala preseljena je u prostorije Teniskog kluba gde je uz prisustvo 13 delegata Ostoja Mijailović imenovan za novog predsednika crno-bele porodice.

Dok su delegati kojima nije dozvoljen ulazak u prostorije Fudbalskog kluba išli ka kancelarijama TK Partizan, novimarima je stiglo obaveštenje da "novi predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić saziva konferenciju za medije u 20 časova u Press sali stadiona Partizan".

Pomenuta konferencija je i održana a uz Vučelića je bio predsednik kluba dizača tegova Partizan Rašo Vučinić, inače poznati srbomrzac i predsednik Crnogorsko-hercegovačkog pokreta.

Vučinić je u srpskoj javnosti opisan kao primer kako od Srbina Hercegovca nastaje crnogorski antisrbin.

Printscreen / Youtube / FK Partizan Beograd
 

 

Rašo Vučinić govori o Hercegovini navodeći glupost da je Hercegovini Crna Gora matica i ne propuštajući pri tom da izvređa Srbiju a najčešće i njeno aktuelno rukovodstvo. 

Njegova organizacija se naziva crnogorsko-hercegovački pokret koja zloupotrebljava odrednicu hercegovački, pokušavajući da na perfidan način Srbe iz Hercegovine odvoji od srpskog nacionalnog identiteta.

Vučinić ne preza ni od vređanja veliodostojnika SPC, a u političkim vodama je postao poznat kada je tvrde nacionalne stavove i člansku kartu SRS-a, zamenio za kako kažu unosan politički biznis sa Draganom Đilasom.

 

Na socijalnim mrežama Vučinić deli objave kojih se ne bi postidle ni najveće ustaše. Tako na primer u jednoj svojih objava Vučinić se zalaže da se SPC ukine, da se ostavi naziv Pećka patrijaršija a da patrijah stoluje na Cetinju. Uz to on dodaje da bi si trebali da se izjasne kao Crnogorci. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike