Mijailović je spreman na sve scenarije: Ako bude opstrukcije zakazaćemo novu Skupštinu!

12.09.2022

15:18

0

Kandidat za predsednika JSD ukazao na potencijalne probleme

Mijailović je spreman na sve scenarije: Ako bude opstrukcije zakazaćemo novu Skupštinu!
Ostoja Mijailović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Partizanova porodica danas bi trebalo da dobije novog prvog čoveka. Na stadionu u Humskoj održava se Skupština JSD, na kojoj će se predsednik Košarkaškog kluba Ostoja Mijailović i prvi čovek Fudbalskog kluba Milorad Vučelić boriti za mesto predsednika Sportskog društva.

U trenutku kada je stigao na plato ispred ulaska u službene prostorije Partizanovog stadiona, Mijailović je dobio aplauze okupljenih u Humskoj, a potom je za 24sedam istakao:

- Došao sam na Skupštinu, prvu koja je zakazana posle pet i po godina. Pre svega želim da sve protekne u miru i u duhu Partizana. Izborna Skupština je morala da se dogodi, ova vanredna koju smo zakazali, ali javnost treba da zna da Skupština JSD pet i po godina nije održana – kazao je Mijailović.

Nažalost, crno-bela javnost će ostati uskraćena za dešavanja sa sednice Skupštine pošto su organizatori zabranili prisutstvo predstavnicima medija.

- Žao mi je! Ako dođe do situacije da opstruišu rad Skupštine mi imamo pravo po statutu da sa više od jedne trećine glasova zakažemo novu Skupštinu i ona će biti otvorena za javnost. Mislim da vi novinari morate da crno-beloj javnosti prenesete poruku kako izgleda izborni proces najvažnijeg pravnog organa u Partizanu. To je veoma važno i ne vidim šta je tu tajna i mislim da treba da budete prisutni i danas – kazao je Mijailović, pa dodao:

- Statut SD su pisali oni, onaj javni podatak koji je upisan u APR-u i svako ko je želeo mogao je da pročita Statut i da zna koja su pravila kako se bira UO JSD, kako njegov predsednik. Ne vidim razlog zašto je javnost bila uskraćena da dobije tu informaciju. Organizatori današnjeg skupa nisu obavestili javnost da su zakazali Skupštinu, koja je po njima vanredna, a trebalo je odavno da se održi redovna. Javnost treba da zna da je mandat rukovodstva koje bi danas trebalo da bude izabrano četiri godine, a trenutno rukovodstvo je dobilo mandat 2015. godine – kazao je Ostoja Mijailović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike