Zvezdin preokret u Novom Pazaru: Derbi odlučila majstorija u završnici džokera Pešića

11.09.2022

16:44

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli ostvarili pobedu posle dva remija

Zvezdin preokret u Novom Pazaru: Derbi odlučila majstorija u završnici džokera Pešića
306356836_10160528106684884_70328239484018002_n - Copyright FK Crvena zvezda

U derbiju 11. kola Superlige fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su važnu pobedu rezultatom 2:1 protiv domaće ekipe Novog Pazara. Golove za pobednika postigli su Rodić u 34. i Pešić u 87. minutu, dok je meč otvorio Lončar pogotkom u 5. minutu za Novi Pazar.

Bila je to prvenstvena utakmica odigrana po matrici mnogih prethodnih, jer su fudbaleri Crvene zvezde potpuno dominirali terenom, loptom i igrom, a jedina razlika je bila što su u Pazar, prilikom kratkog pada koncentracije, primili gol i došli u situaciju da jure prednost domaćih.  

Pazarci su bili žilavi, veoma uporni, uvek dobro organizovani i kada su se branili i kada bi osetili trenutak da krenu u napad. Sve im je išlo na ruku, jer su takvim nastupom došli do gola i uneli nervozu u redove aktuelnog šampiona, ali ona je samo kratko potrajala. Crveno-beli su se posle gola Lončara brzo konsolidovali i lopta je gotovo postala njihovo stalno vlasništvo u nastavku.

Jasno je bilo da će iskustvo Bena, Sanoga i posebno Kataija u jednom momentu doneti prevagu, a baš to se i desilo u 34. minutu. Ben je kod dobrog kombinovanja po desnom krilu dobio vremena da primi lotpu, pogleda ka prostoru oko Kljajića i da onda potraži Rodića u natrčavanju na drugoj stativi. Od tog trenutka i izjednačenja pritisak Zvezdinih fudbalera se još pojačao i nije prestajao gotovo do gola vrednog tri boda u 87. minutu. 

Ovako se razvijala utakmica iz minuta u minut

kraj!

90+5. minut - Zvezda se strateški povukla na svoju polovinu. Pazarci se muče da naprave akciju koja bi stvrorila opasnost pred Borjanom...

90. minut - Igraće se još šest minuta!

87. minut - Gooool! Pešić -1:2! Petom u padu, loše su reagovali Pazarci na jednu dugu loptu, ispalo je da su štoperi samo dobro smirili loptu koju je spretni Pešić ubacio u mrežu!

86. minut - Ponovo opsada, lopta kao u rukometu kruži oko zone koja je stvorena na obodima kaznenog prostora domaćih....

83. minut - Udarac Islamovića iz daljine. Snima ke j pokazao da nije bilo to tako baš blizu.

81. minut -  Raste nervoza na terenu, Milanović se zasad dobro nosi sa svim izazovima derbija.

78. minut - Kulibali koji je ušao u igru umesto Bena u prvoj akciji, glavom pored gola!

75. minut - Gužva u kaznenom domaćih, prštalo je od duela, sudija Milanović moguće je da dobije preporuku iz VAR sobe zbog nekoliko situacija kod kojih su igrači Zvezde tražili penale. Ništa od svega toga, igra se dalje!

73. minut - Kanodnada ka Kljajiću, prvo Pešić, pa Eraković, oba puta odlično je reagovao golman Pazaraca!

73. miut - Žuti karton za Bukarija!

70. minut - Kangaaaaa! Opet šutsa distance, po sredini posle povratne lopte Kataija!

66. minut - Majdevac, pored stative!!! Sjajna akcija Pazaraca, lopta je promenila nekoliko vlasnika, išlo se od dubine njihove polovine do kaznenog Milana Borjana i centarfor je probao da završi šutem sa oko 16 metara.

64. minut - Start Rubežića na Kataiju, Milanović pokazuje da je to faul sa 18 metara, malo iskosa. Šutirao je baš Katai i nije bio ni blizu, metar preko prečke!

61. minut - Opsada gola domaćih i šut Kange sa ivice kaznenog poed gola. Bili su teški momenti, povijala se odbrana Pazaraca, lopta nije mogla nikako da se odbije na bezbednu udaljenost, ali Kanga nije bio precizan da iskoristi ovu incijativu na pravi način.

59. minut - Pešiiiić! Šansa za Zvezdu posle akcije Bena i Pešića, odlično je intervenisao Rubežić.

57. minut - Izašao je Gavrić, ušao je Kiković.

56. minut - Odličan korner Kange i nikog tamo samo da postavi glavu. U nastavku domaći su probali kontru po desnom krilu, ali Gobeljiće je uspeo da stigne Majdevca.

53. minut - Pojedini fudbaleri više ne mogu da prate ritam, vidi se to jasno na njihovim licima.

50. minut - Rubežić pred Rodićem psrečava izgledan napad za Zvezdu.

47. minut - Ergelaaaaaš! Stativa za Pazarce posle odlične kontre!

46. minut - Nastavlja se utakmica!

- Domaći su ostavili Stanojllovića u svlačionici, ušao je Mitar Ergelaš!

Printscreen/TV Arena sport
 

- Na poluvremenu uručena nagrada Vladimiru Gaćinoviću za trenera meseca!

- Priprema se Pešić da zaigra!

poluvreme

45. minut - Igraće se minut nadoknade.

44. minut - Žuti karton za Pešukića posle starta nad Mitrovićem.

41. minut - Period malog zatišja prekinut šansom za Bukarija! Udarac, sa strane, poludesno, preko prečke!

35. minut - Stativaaaa, Bukari! Umalo da gosti za 60 sekudni totalno preokrenu meč. Bio je to udarac sa oko 15-ak metara, po zemlji, Kljajić je već bio savladan...

34. minut  - Goool! Rodić 1:1! Dug napad zvezdaša završio Sanogo centaršutem sa ivice kaznenog sa desne strane. Gađao je drugu stativu gde je Rodić u natrčavanju bio viši od svog protivnika, Kljajić nije imao nikakve šanse da spreči ovaj udarac!

33. minut - Katai u istom minutu sa deset metara loše šutira! Velika šansa!

33. minut - Katai ponovo oprobao udarac levom, opet pored stative.

32. minut - Pazar u ozbiljnom pokušaju preko Majdevca, ali Islamović nije ispratio na najbolji način akciju svog centarfora, bio je to mlak udarac koji je uz to još završio u bloku Zvezdinih fudbalera.

31. minut - Žuti za Bena!

29. minut - Period od gotovo 120 sekundi igre samo u kaznenom Pazaraca. Izgledalo je da će ovaj pritisak doneti izjednačenje, ali Bukarija niko nije pratio pa je njegov centaršut ostao neiskorišćen. Zvezda plaća danak neigranju klasičnog centarfora, jer Bena nema tamo gde bi se sasvim sigurno našao Pešić.

27. minut - Žuti za Lončara. Faul nad Bukarijem, psrečena kontra odmah na centru terena.

25. minut - Mala panika Zvezdine odbrane. Stanojlović je prodoro po levoj strani završio ubacivanjem  koji je proleteo kroz peterac, u nastavku kacije domaći su izvršili pritisak na loptu tako da je Borjan morao da je izbacuje u aut.

23. minut - faul Joksimovića nad Bukarijem kod korner zastavice. Sprema se gužva u kaznenom Pazaraca. Kanga je ubacio u srce šesnaesterca, odbitak je dočekao Gobeljić, ali nije bio na lopti kao Lončar u 5. minutu. Pokušaj je otišao daleko od gola.

19. minut - Ben neprecizan sa oko 20 metara iz slobodnog udarca.

16. minut - Kljajić odličan posle šuta Mitrovića! Bila je to odlična prilika za crveno-bele!

14. minut - Gobeljić u pokušaju da dostigne ono što je Rodića sa levog krila poslao u peterac, malo je zakačio Jovića po glavi, a loptu nije usepo da zahvati kako treba.

13. minut - Korner za Zvezdu nakon pokušaja Mitrovića glavom koji je izbio Pešukić. Ben je nabačenom loptom potražio Kataija, ali su Pazarci prozreli tu nameru iskusnog napadača sa Komora.

11. minut - Partizanovo dete, na pozajmici iz TSC, Stanojlović iz daljine testirao Borjana, ali kapiten Zvezde bio je na mestu kod tog udarca koji je došao sa leve strane.

10. minut - Prva šansa za Zvezdu. Ben je asistirao Kataiju posle akcije Mitrovića po levoj strani, Katai je šutirao levom nogom po zemlji, ali golman domaćih bio je siguran.

5. minut - Goooool! 1:0 Stefan Lončar! gavrić je treći put centrirao, ovaj put sa desne strane, taj centaršut je išao oštro, odbijen je do ivice kaznenog prostora skroz na suprotnu stranu, odakle je Lončar raspalio i savaladao Borjana. Izgleda da je usput lopta dokačila i Rodića tako da je dodatno otežala odbranu Zvezdinom golmanu

4. minut - Prva gužva događa se pred golom Milana Borjana. Korneri, dva zaredom za Novi Pazar, Gavrić ih je izvodio, drugi je bio posebno opasan, doveo je i do trećeg! 

1. minut - Počelo je!

- Zvezda je danas podsetila navijače da doskorašnji trener Dejan Stanković slavi svoj 44. rođendan

 

Niko nije očekivao da će derbi 11. kola Superlige igrati fudbaleri Novog Pazara i Crvene zvezde, ali se i to čudo dogodilo zahvaljujući sjajnom sastavu trenera Vladimira Gaćinovića i njihovoj neverovatnoj seriji od sedam pobeda.

Počelo je sve obaranjem Partizana posle tri uzastopna poraza u prva tri kola, a onda su redom padali TSC, niški Radnički, Napredak, Mladost NS, Spartak i kragujevački Radnički. Ako su mogli da izaberu najbolji trenutak za utakmicu sa aktuelnim šampionom onda je to baš ovaj vikend, jer...

Crveno-beli dolaze u Novi Pazar umorni od neuspeha sa Monakom i sa lošim raspoloženjem zbog dva remija u Superligi sa Partizanom i TSC. Zvezdašima je hitno potrebna utakmica da bi se vratilo populjaljno samopouzdanje, ali iskustvo ostalih ekipa sigurno ih upozorava da domaćin nije neko ko bi mogao da posluži za "vađenje". Pozitivna okolnost za goste biće prazne tribine stadiona, budući da su zbog ranijih ispada navijača Pazarci još ovaj meč pod suspenzijom.

BLOG UŽIVO:

Novi Pazar - Crvena zvezda, 17.00, TV Arena Premium 1

Novi Pazar. Gradski stadion. Igra se bez prisustva publike. Sudija: Miloš Milanović

Novi Pazar: Kljajić - Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović - Lončar - Nikčević, Gavrić, Islamović, Stanojlović - Majdevac. Trener: Vladimir Gaćinović. 

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić - Sanogo, Kanga - Bukari, Katai, Mitrović - Ben. Trener: Miloš Milojević.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike