Petriću, gde si bio u junu!? Ako propadne biće to isključivo zbog rupa u poslednjem bedemu koje su drugi napravili

09.09.2022

10:15

1

Trener Partizana pokazuje da je materijal za veliki klub

Petriću, gde si bio u junu!? Ako propadne biće to isključivo zbog rupa u poslednjem bedemu koje su drugi napravili
part - Copyright FK Partizan

Partizan napreduje sa Gordanom Petrićem!

Ko to ne vidi, nije uzrok kratkovidost, već loša namera i nespremnost da se priznaju očigledne fudbalske stvari, a one kažu da Partizan posle odlaska Ilije Stolice bolje trči i igra sa čvršćim karakterom.

Osvojen je bod na prvom evropskom gostovanju protiv ekipe sa najslabijim rankingom u grupi, ali koliko god pokušavali da potcenimo vrednost ekipe Slovacko treba naglašavati herojstvo desetorice igrača koji su 70 minuta igrali bez isključenog Kristijana Belića i iz rezultatskog ponora od 2:0, došli do ivice trijumfa i konačnog remija - 3:3!

Partizan grca u svojim problemima. Sinoć ih je bilo pregršt koji su doveli da u 20. minutu imaju dva gola minusa! Uglavnom, poreklo im je poznato! Štoperi su najtanja karika! Moguće je da će Svetozar Marković, Igor Vujačić i Siniša Saničanin na nekom drugom mestu napraviti velike igračke karijere, ali su u Partizanu oni nesrećan spoj.

FK Partizan
 

Kombinacija nesigurnih fudbalera, neuigrana, nenaučena, bez liderskih sposobnosti! Zašto je to tako, mora se zagledati dubina ovog problema da bi se odgovorilo na pitanje zašto se već dve godine ceo tim trese od straha pred protivničkim kornerima ili visokim loptama koje dolaze sa bokova! Kako se uvežbavaju prekidi i ako se dobro trenira, zašto štoperi ne prepoznaju te situacije i tokom samih mečeva.

Da li su oni ogledalo Strahinje Pandurovića, trenera za prekide u stručnim štabovima od Sava Miloševića do današnjeg Gordana Petrića i da li je izgled Vujačića i Saničanina pokazatelj koliko njihov trener poznaje materiju kojom se bavi!

Zaprepašćuje broj prilika koje protivnici naprave na svakoj utakmici izvodeći prekide, ni jučerašnji duel nije bio izuzetak. Svaka ubačena lopta u kazneni Aleksandra Popovića izgledala je kao pola gola! Tačno je da su ih i saigrači dovodili u težak položaj dopuštajući toliki broj centaršuteva, ali je, takođe, tačno da su i sami štoperi očajno reagovali kada bi se nalazili u poziciji da igraju kao bekovi "jedan na jedan" sa krilnim fudbalerima.

FK Partizan
 

Užasavajući izgled defanzive upotpunio je i Marko Živković! Desni bek i junak remija protiv Zvezde nije postojao u odbrani, što ne znači da se čuvao za napad, jer ga ni tamo nije bilo. Da nije Kristijana Belića bio bi sasvim sigurno najveći negativac prvog poluvremena u Češkoj, ali "spasio" ga je tog naslova mladi zadnji vezni!

Za 82 minuta igre na četiri evropske utakmice belić je uspeo da prikupi tri žuta i jedan crveni karton. Iz prethodnih iskustava nije naučio baš ništa ili boljre rečeno, izvlačio je pogrešne zaključke. Nije shvatio da igra samo zato što se traži "bonus" u Superligi i što Ljubomir Fejsa energetski izgleda katastrogfalno loše zbog pauze od preko godinu dana. Umesto da mu solidnih sat vremena u derbiju sa Zvezdom budu podstrek, pokazao je da mu je temperament teško obuzdati. Na njegovu najveću žalost postaće Partizanov Kanga! Čovek u koga se teško može pouzdati i koji će posle svakog žutog kartona slati signal treneru da ga vadi iz igre, jer ostanak na terenu je isto što i igrati se sa tempiranom bombom kada treba preseći crvenu ili plavu žicu da se ona ne bi aktivirala!

FK Partizan
 

Na sreću za Partizan nije sve tako crno bilo u Češkoj! Karakter je vodio ekipu do još jednog remija posle minusa kao i u "večitom derbiju". Fuseni Dijabate postaje ono zbog čega je letos doveden, Rikardo povećava svoju efikasnost, pa i želju da sarađuje sa ostalima i pomogne odbrani kada je tim u podređenom položaju... Ponovo se javio i Patrik Andrade, dokazujući da nije zadnji vezni i da mu striuktni odbrambeni zadaci nikako ne odgovaraju kod kvarenja igre, jer on to nije u svojoj prirodi!

Ipak, najveći partizanov dobitak u češkoj je Gordan Petrić! Ako je možda posle silnih otkaza počeo da sumnja da će ikad biti uspešan kao trener, u par situacija sa crno-belima pokazao je da ume sa ekipama koje su na većem organizacionom i svakom drugom nivou nego što su to bili slovenačka Gorica ili grčka Larisa, gde je tražio potvrdu svog trenerskog umeća, a dobio je otkaze!

Jedino što ga može svrstati u grupu istrošenih Partizanovih asova to je minuli rad uprave i njegovih prethodnika koji su zajedno stvorili rupe u poslednjem bedemu ekipe.

BONUS VIDEO:  

       

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike