Zvezda surovo kažnjena za promašaje! Srnić poklonio pobedu Monaku na startu LE! (FOTO/VIDEO)

08.09.2022

20:54

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli nesrećno poraženi na Marakani

Zvezda surovo kažnjena za promašaje! Srnić poklonio pobedu Monaku na startu LE! (FOTO/VIDEO)
0MAR129 - Copyright MN Press

Tragično su fudbaleri Crvene zvezde otvorili grupnu fazu Lige Evrope. Većim delom meča, posebno u drugom poluvremenu, bili su bolji rival od favorizovanog Monaka, promašivali izgledne prilike, u nekim momentima bili i bez sreće, da bi za sve to bili surovo kažnjeni. Ponovo je tragičar srpskog šampiona bio Slavoljub Srnić, koji je prilično nespretno skrivio penal iz kojeg je Embolo doneo vrednu pobedu fransuskom timu.

Crvena zvezda - Monako 0:1 (0:0). 

Iako su se mnogo oko stadiona "Rajko Mitić" uoči početka meča pribojavali duela sa Monakom, ponajviše zbog atmosfere koja se stvorila oko ekipe u poslednjih nekoliko dana, Katai i drugovi su pokazali da su te sumnje bile potpuno neosnovane, a nešto više od 40.000 navijača napustili su tribine najvećeg srpskog stadiona u uverenju da su njihovi mezimci zaslužili mnogo, mnogo više od minimalnog poraza.

Žaliće crveno-beli za šansom Bukarija iz samog finiša prvog poluvremena, žaliće za prečkom koja je sačuvala Francuze posle projektila koji je ka golu rivala uputio Kanga, kao i za slobodnim udarcem Kataija koji je na gol liniji odbranio Monakov junak večeri Nibel. A onda je došla surova kazna u 74. minutu meča.

Napad gostiju jeste bio obećavajući, ali kada je lopta poletela sa desne strane kaznenog prostora Zvezde ka levoj delovalo je da opasnost prolazi. Golovin je bio blizu lopte, ali je krenuo ka njoj okrenut leđima golu... Nažalost, Srnić je krajnje neoprezno i potpuno bespotrebno ušao u kontakt, posle kojeg je nemački arbitar bez mnogo razmišljanja pokazao na 11 metara odakle je neumoljiv bio Embolo.

Nastavili su momci u crveno-belim dresovima da napadaju u pokušaju da dođu makar do, po svemu viđenom, potpuno zasluženog boda. U 79. minutu ceo stadion je proključao posle Benovog pada u kaznenom prostoru koji Osmers nije okarakterisao kao penal, kao i kada je u 89. minutu Nemac još jednom pokazao na belu tačku u korist gostiju. Ipak, tada je dobio poziv iz VAR sobe da pogleda snimak, a onda posle samo nekoliko sekundi promenio odluku, uverivši se da je start Dragovića bio čist.

Zvezdina nada otišla je u nepovrat u drugom minutu nadoknade vremena, kada je Nibel poslednjom paradom na meču zaustavio odličan šut Milunovića glavom, posle kornera sa leve strane.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Monako je savladao Zvezdu 1:0 na startu Lige Evrope!

90+2 - Šansa za Zvezdu. Posle kornera Milunović je sjajno šutirao glavom, ali je Nibel još jednom fantastično intervenisao.

90. MINUT - Igraće se pet minuta nadoknade vremena.

89. MINUT - VAR poništio penal za Francuze. Nemački arbitar je posle starta Dragovića pokazao na belu tačku, ali je posle asistencije iz VAR sobe otišao da pogleda snimak i vrlo brzo pormenio svoju odluku. 

87. MINUT - Kulibali menja Kataija, Sanogo je mesto ustupio Mitroviću.

83. MINUT - Nova promena kod gostiju. Golovin je mesto na terenu ustupio Jakobsu.

79. MINUT - Traži penal Zvezda. Ben je oboren u kaznenom prostoru, ali je nemački sudija odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi. Diskutovaće se dugo o ovoj situaciji.

77. MINUT - Srnić je, uz zvižduke sa tribina, završio meč, umesto njega na terenu je Veljko Nikolić.  

74. MINUT - GOL! Monako vodi, Embolo je precizan iz penala! Ponovo je Srnić tragičar. Išla je lopta sa jedne na drugu stranu kaznenog prostora Zvezde, čiji je univerzalac potpuno bespotrebno ušao u kontakt sa Golovinom, koji je odmah pao, a glavni arbitar pokazao na belu tačku.

69. MINUT - Golovin dobija žuti karton.

66. MINUT - Promena kod Monaka. Embolo je na terenu umesto Ben Jedera.

61. MINUT - Ponovo Nibel vadi loptu iz gola! Katai je izveo skraćeni korner sa leve strane, odlučio se za direktan udarac u gol, ali je čuvar mreže Monaka bio oprezna i na liniji je uspeo da zaustavi loptu da ne uđe u mrežu.

Meču na Marakani prisustvuje 40.226 navijača.

56. MINUT - PREČKA! Kanga je ispalio projektil sa preko 25 metara, ali je Nibel malo zakačio loptu i uz pomoć prečke sačuvao svoju mrežu. Odmah potom dvostruka promena kod gostiju, Minamina i Fofanu zamenili su Dijata i Lukas.

54. MINUT - Prva promena na meču. Pešića je zamenio Ben.

MN Press
 

51. MINUT - Prvi pokušaj u drugom poluvremenu imali su gosti. Vanderson je šutirao sa preko 30 metara, gotovo iz mesta. Lopta je otišla daleko od gola.

46. MINUT - Nastavljena je utakmica. Treneri tokom pauze nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Završeno je prvo poluvreme na Marakani, rezultat je 0:0. Malo pre kraja prvog dela igre žuti karton je dobio i Pešić.

 

 

43. MINUT - Kakva šansa za Bukarija! Dobio je Zvezdin ofanzivac sjajnu loptu u prazan prostor, izašao sam pred Nibela i šutirao sa nekih sedam, osam metara, ali je golman gostiju nogom uspeo da interveniše. Potom je Minamino dobio žuti karton zbog faula nad Kangom, koji je bio u ulozi asistenta.

37. MINUT - Prilika za Zvezdu. Kanga je izveo korner sa desne strane, golman Monaka je bio neoprezan i ispustio loptu koja je pala na glavu Dragoviću. Ipak, lopta je otišla pored stative.

35. MINUT - Ulazimo u poslednjih desetak minuta prvog poluvremena, rezultat je 0:0. Deluje da previše oprezno igraju i jedni i drugi.

26. MINUT - Malo se igra smirila u poslednjih desetak minuta. Uglavnom se sve odvija na sredini terena i bez ikakvih dešavanja vrednih pomena.

18. MINUT - Prvi žuti karton u gostujućoj ekipi dobija Badijašil.

Delije su napravile sjajnu bakljadu uoči prvog sudijskog zvižduka.

 

16. MINUT - Mnogo sreće za Zvezdu. Izgubili su loptu crveno-beli na 30-ak metara od svog gola, Kamara je dobio loptu i usamljen ušao u kazneni prostor. Šutirao je sa desetak metara, Borjan je bio savladan, ali je lopta otišla pored stative.

10. MINUT - Prva prilika za Zvezdu. Rodić je centrirao sa leve strane, na prvoj stativi je Pešić pokušao da zahvati loptu glavom, ali to nije uradio na najbolji način, pa je prilika propala.

Zvezdini navijači nisu zaboravili jednog od najvećih miljenika u novijoj istoriji. Iako je otišao, Delije još pevaju Milanu Pavkovu.

7. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je Aleksandar Dragović, i to zbog faula na protivničkoj polovini terena. Hrabro je Zvezda ušla u meč i koristi svaku priliku da zapreti Monaku.  

1. MINUT - Meč je počeo. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Crvene zvezde, koji u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod južne tribine Marakane.

Monako će imati malobrojnu podršku na stadionu "Rajko Mitić"

24sedam/P. K.
 

 

- Pogledajte kako izgledaju tribine Zvezdinog stadiona pola sata pre početka meča.

 

I zvaničan Tviter nalog Francuza postaje sve aktivniji kako se bliži početak meča...

 

 

 

 

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Kanga, Sanogo, Bukari, Srnić, Katai, Pešić.

 

MONAKO: Nibel, Disasi, Marijapan, Badijašil, Vanderson, Kamara, Fofana, Kajo Enrike, Minamino, Golovin, Ben Jeder.

 

 

 

 

- Puna Marakana mnogo puta dosad bila je stavka koja je tas na vagi prebacivala na Zvezdinu stranu. U moć najvećeg srpskog stadiona večeras se, između ostalog, uzda i strateg crveno-belih Miloš Milojević.

- Večeras će se u Zvezdinoj opremi pred Delijama ponovo pojaviti nekadašnji kapiten Vujadin Savić. Ovoga puta u potpuno drugoj ulozi, za mnoge baš neočekivanoj u ovom trentku.

 

 

- Na dan meča sa Monakom iz UEFA su stigle loše vesti za Zvezdu. Disciplinci iz Niona ponovo su srpskog šampiona udarili po džepu, a u naredne dve godine navijači crveno-belih biće pod posebnom lupom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike