Na Marakani su padali i jači od Monaka, nema govora o krizi u Zvezdi: Milojević apsolutno veruje u svoje igrače

07.09.2022

10:38

0

"Da ne verujem, sad bih bio na nekoj plaži"

Na Marakani su padali i jači od Monaka, nema govora o krizi u Zvezdi: Milojević apsolutno veruje u svoje igrače
Miloš Milojević - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Crvena zvezda počinje evropsku sezonu. Prvi protivnik – "na papiru" najjači, a svakako najatraktivniji. Monako dolazi u sjajnoj formi, ali trener šampiona Srbije Miloš Milojević ponavlja staru istinu: Na Marakani su padali i jači.

Milojević je u razgovoru sa novinarima istakao da nema govora o bilo kakvoj krizi i istakao da apsolutno veruje u svoju ekipu.

- Čeka nas jako kvalitetna utakmica protiv kvalitetnog protivnika, koji ne samo da je u vrhunskoj formi, već i igra u jednoj od fizički najzahtevnijih liga. Fizički su dominantni, moćni, pokazali su to protiv PSŽ-a. Nisu vanzemaljci, ponavljam. Najbolji su u promenama poseda jer su direktni i agresivni, to im prija, ali imaju problema protiv ekipa gde treba da su dominantni – rekao je Milojević, pa prešao na svoj tim:

- Uz našu disciplinu i kvalitet, mislim da možemo da pružimo dobru igru i ostvarimo dobar rezultat. Poštujemo Monako, ne pretimo nikome, ali ne pobeđuje uvek jači na papiru. Padali su ovde mnogo jači timovi. Ali, za to nam treba 90 i više minuta maksimalne igre i želje za nadigravanjem.

Zvezda nije u dobrom trenutku. Nije uspela da se plasira u Ligu šampiona, pa je odigrala 1:1 sa Partizanom u gostima, u meču u kome je bila veliki favorit, a onda je kod kuće odigrala 1:1 sa TSC-om. Vratio se Milojević na to, ali je demantovao da je u pitanju bilo kakva kriza.

- Svakako nisam zadovoljan kad ne dobijemo utakmicu. Mislim da utakmica nije bila slaba. Protiv TSC-a smo imali 27 udaraca, 11 u okvir gola. Ako gledate samo taj segment igre, mogao je rezultat da ode i na 3:1, 4:1. Naravno uvek je teško kad primite gol, pa jurite. Ne opravdavam sebe, ali ne znam od kad je 1:1 protiv Partizana na njihovom terenu neuspeh? To je naš najveći rival, a igrao je u njihovoj kući defanzivno protiv nas, što govori o našoj snazi. Nema prostora za polemiku o krizi, ne treba da momci imaju presing toga, već presing dobre kolektivne igre. Rezultat protiv TSC-a ne možemo da vratimo i iskreno ne razmišljamo ni o čemu drugom osim sutrašnje utakmice.

Odmah je nastavio:

- Ne treba trošiti reči o Monaku, da igraju u drugoj ligi, bili bi u Ligi šampiona. Ovako igraju u jednoj od najzahtevnijih liga. Treba poštovati svakog protivnika, mi imamo ekipu za koju se do pre 20 dana pričalo da je najbolja od generacije 19991, a sada se postavlja pitanje da li su dobri. Ja verujem da su dobri, da mislim da nisu, bio bih sad na nekoj plaži.

Što se tiče Ivanića, on je u konkurenciji za tim, ali se još ne zna da li će moći.

- On jeste u konkurenciji za tim, ali ćemo danas videti da li je to pametno ili nije pametno ili da dobije još tri dana poštede i bude spreman. Izašao je rovit na utakmicu sa Partizanom, pa je dobio drugu povredu, što je normalno. Ako postoji minimalna šansa da iz utakmice sa Monakom izađe nepovređen, igraće.

Da li bi pobeda sutra bila prekretnica?

- Sutra ako dobijemo, treba nam još osam bodova da bismo prošli dalje. Možda sedam, ali ne može jedna utakmica da nam bude prekretnica. Prvo nam sledi Novi Pazar, koji je takođe prekretnica, pa Trabzon, koji je isto prekretnica.

Da li biste bili zadovoljni remijem sa Monakom?

- Sad ne bih bio zadovoljan remijem, jer uvek ulazim sa željom da pobedimo. Ali ponekad se tako dešavaju stvari na utakmici da posle nje možete reći da ste zadovoljni.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike