Pešić traži realnost i apeluje pred Monako: Čekaju nas lepe stvari, ne trebaju nam pritisak i tenzija!

07.09.2022

11:02

0

"Stvorila se atmosfera da moramo da dajemo 3-4 gola po utakmici"

Pešić traži realnost i apeluje pred Monako: Čekaju nas lepe stvari, ne trebaju nam pritisak i tenzija!
viber_slika_2022-09-07_12-06-30-043 - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Crvena zvezda dočekuje moćni Monako na početku takmičenja u Ligi Evrope, što je protivnik koga Aleksandar Pešić dobro poznaje, jer ne samo da prati francuski fudbal, već je i igrao protiv njega.

Ipak, Zvezdin napadač je više govorio o mentalnom stanju ekipe, rekavši da treba "biti realan", a donekle je i zamerio novinarima pravljenju prevelikog pritiska

- Znamo svi da nas očekuje teška utakmica, znamo kakav nas protivnik očekuje. Poznajem francusko prvenstvo, zahtevno je, znam da nas sutra očekuje dosta trke. Fizički su dominanti, ali mislim da ćemo uz našu disciplinu moći ćemo da iskoristimo naše prednosti.

Jedan od predstavnika medija imao je primedbu da Pešić još ne pruža šta se od njega očekuje.

- Naravno da su velika očekivanja, ne bežim od toga, ali ne vidim šta je problem što u dva meča nisam dao gol. Pre toga sam u dva meča sa Makabijem imao dva gola i asistenciju. Ako vi mislite da su dva gola i asistencija u dva meča slabi, onda dobro.

Dok si igrao u Tuluzu, da li si Monaku dao gol?

- Nisam, imao sam asistenciju, ali bio je to neki drugi Monako, Berbatov je tad igrao. U Tuluzu sam tada igrao sa Visamom Ben-Jederom, koji je sada kapiten Monaka. Bili su drugačija ekipa, tad su se borili za titulu. Sad je to tim sa dosta talenata. Sad su prodali igrače za 100 miliona evra (samo 80 za Čuamenija – prim.aut). Treba da budemo malo realni, vi novinari napišete, pa pogrešite, pa pocepate papir, a to kod nas nema, sve se odlučuje u trenutku. Malo realnosti nam treba, slušam šta pitate šefa, i treba da se ne stvara ovakav pritisak i tenzija. Opet, imamo pet bodova prednosti (u odnosu na Partizan), sada krećemo u Evropu.

Da li ste posle eliminacije iz Lige šampiona i dva vezana remija uspeli da se mentalno "resetujete". Ipak, počinje Evropa, dolazi vrlo atraktivan protivnik… Sve su to lepe stvari koje predstoje.

- To pričam, ima dosta lepih stvari, ali u poslednjih 10 dana se stvara bespotrebna tenzija. Jeste, došao je novi trener, svaki početak je težak, treba podići ekipu, jer smo svi očekivali Ligu šampiona. Ipak videli smo i da se Benfika mučila, stvorila se atmosfera da ako ne damo tri-četiri gola na svakoj utakmici da je to neuspeh. Što se nas tiče, mi bolje radimo na treningu, ja nisam zadovoljan jer od Haife nisam dao gol. Trener nam je podigao samopouzdanje. Protiv TSC-a smo imali svoje šanse, nije nam se dalo. Tako da ide to sve na bolje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike