Zvezdina kuća napunila 59 godina, navijači zovu na rođendansku žurku: U nedelju svi na stadion!

02.09.2022

09:22

0

Autor: 24sedam

Delije žele ispunjene tribine u duelu sa TSC

Zvezdina kuća napunila 59 godina, navijači zovu na rođendansku žurku: U nedelju svi na stadion!
20220416npDelije05 - Copyright MN Press

Davne 1963. godine na dan prvi septembar je sve počelo. Tada je odigrana prva utakmica na stadionu u Ljutice Bogdana. Na popularnoj Marakani.

Iz toga razloga navijači Crvene zvezde pozivaju sve pristalice kluba da u nedelju (20.00) napune stadion za duel Superlige sa ekipom TSC i proslave 59. rođendan njihove svetkovine.

- Zvezda je 1. septembra 1963. godine odigrala svoju prvu utakmicu na Marakani. Danas, nakon 59 godina, Marakana je mesto koje svi zvezdaši smatraju svojom kućom. Marakana je Zvezdina tvrđava, ponos Beograda i Srbije, posebno mesto o kojem se i u Evropi i u svetu priča sa poštovanjem – od čuvenog tunela, huka nekada 100.000, a danas preko 50.000 navijača, velikih koreografija Delija. U svetu modernog fudbala sve je manje takvih mesta - stoji u saopštenju navijača, u kom se dodaje:

MN Press
 

- Još prvih godina po otvaranju stadiona navijači Zvezde su istakli parolu: "Čuvajmo čast Marakane" - to je danas naša zvezdaška obaveza. A prva stvar da se to pokaže je dolazak na stadion. Znamo da se sada u kratkom periodu igra veliki broj utakmica, ali u nedelju dođite da obeležimo rođendan naše kuće. Svi na stadion, Zvezda - TSC, nedelja, 20 časova", poručuju navijači, uz citat izjave legende kluba Dragana Džajića da "Marakana za njega zaista znači druga kuća“.

Sve je jasno, ako vam je crveno-bela pri srcu u nedelju nema boljeg mesta za vas. Neka puna Marakana proslavi 59. rođendan zajedno sa vama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike