Partizan se provukao na Čika Dači! Bledi Valjak u pobedničkom raspoloženju ide na derbi!

28.08.2022

16:59

0

Autor: 24sedam

Crno-beli slavili u Kragujevcu

Partizan se provukao na Čika Dači! Bledi Valjak u pobedničkom raspoloženju ide na derbi!
RDNKG-FKP-28-08-2022-10090-01 - Copyright Promo/FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizanov spasilac ovog nedeljnog poslepodneva bio je Bibars Natho. Golom iskusnog Izraelca u 88. minutu crno-beli su na Čika Dači izbegli još jedan kiks i obezbedili sebi preko potreban mir pred predstojeći večiti derbi, koji se u sredu igra na stadionu u Humskoj!

Radnički 1923 - Partizan 0:1!

Još jednom ovog leta crno-beli su se žestoko igrali sa živcima svojih navijača. Ponovo su u većem delu meča delovali bezopasno, gotovo bez konkretne ideje kružili su oko odlično postavljenog defanzivnog bedema domaćina, koji je na kraju pao tek iz prekida.

Kada su mnogi pomislili da će se izabranici Gordana Petrića definitivno oprostiti od borbe za šampionski tron i da će na duel sa Crvenom zvezdom istrčati sa ogromnih devet bodova zaostatka, golman Kragujevčana Leković imao je jedinu lošu intervenciju na utakmici, koju je Natho surovo kaznio. Posle kornera Živkovića sa desne strane, Saničaninov šut glavom čuvar mreže domaćina je uspeo da odbrani, ali samo na trenutak pošto je na odbitak natrčao iskusni vezista i loptu zakucao u mrežu Radničkog.

Petrić je od starta meča pružio priliku poslednjem novajliji Hamidu Traoreu i čini se da je odmah dobio pojačanje koje će mu biti od koristi koliko već u sredu, kada na stadionu u Humskoj na programu bude 168. derbi. Ono što, sa druge strane, i te kako može da zabrine stručni štab Valjka jeste još jedno bledo izdanje najboljeg strelca Partizana Rikarda Gomeša, koji ponovo za 90 i kusur minuta nije ušao u priliku da poveća svoj saldo golova u crno-belom dresu.

Ipak, klub iz Humske je ostvario ono zbog čega je došao u Kragujevac. Došao je do nova tri boda, upisao drugu uzastopnu pobedu u Superligi Srbije i sačuvao sebi nadu da bi eventualnim trijumfom protiv Zvezde mogao da se vrati u borbu za šampionski tron. 

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Utakmica na Čika Dači je završena, Partizan je pobedio Radnički 1923 golom Natha u 88. minutu.

90. MINUT - Igraće se još tri minuta nadoknade vremena.

88. MINUT - GOOOL! Partizan vodi, strelac je Natho! Živković je izveo korner sa desne strane, Saničanin je šutirao glavom Leković je samo kratko uspeo da odbije loptu, na koju je natrčao iskusni Izraelac i lako je ubacio u mrežu.

87. MINUT - Ponovo je Leković sačuvao mrežu domaćina. Menig je uleteo u kazneni prostor po desnoj strani, šutirao je sa 10-ak metara ali je golman domaćih još jednom otklonio opasnost.

85. MINUT - Šehović je zamenio Uroševića, a Fejsa Traorea.

81. MINUT - Tek što je ušao na teren, Baždar je imao priliku. Šutirao je sjajno mladi napadač sa dvadesetak metara, ali je Leković uspeo da interveniše.

79. MINUT - Sve je manje vremena za Partizan. Baždar menja Andradea.

74. MINUT - Žuti karton dobio je i Srnić.

70. MINUT - Nova promena u Radničkom. Meč je gotov za Tomića kojeg menja Krajišnik. U Partizanu Menig je na terenu umesto Dijabatea.

64. MINUT - Dvostruka promena kod domaćina. Maksimović je zamenio Jovanovića, a Vidosavljevića Varjačić.

Promo/FK Partizan/Miroslav Todorović
 

58. MINUT - Vlajković dobija žuti karton u ekipi domaćih. Crno-beli imaju slobodan udarac sa dvadesetak metara, malo iskosa sa leve strane. Natho je šutirao u golmanov ugao, ali je Leković bio oprezan i lako je uhvatio loptu. Tri minuta kasnije žuti karton dobio je i Jović.

54. MINUT - Ističe polako prvih 10 minuta u nastavku meča. Nije bilo većih uzbuđenja.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Kod crno-belih Jović je zamenio Petkovića, dok u domaćem timu nije bilo promena u odnosu na početak meča.

Promo/FK Partizan/Miroslav Todorović
 

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle tri minuta nadoknade vremena završeno je prvo poluvreme na Čika Dači. Radnički 1923 - Partizan 0:0. Posle izuzetno sporih i tromih 20-ak minuta meča, u finišu prvog poluvremena utakmica se potpuno otvorila na obe strane, bilo je nekoliko izuzetno obećavajući situacija u oba kaznena prostora, ali promene rezultata nije bilo.

43. MINUT - Evo i prve odbrane za golmana Partizana. Sjajno su dupli pas na ivici kaznenog prostora odigrali fudbaleri Radničkog, Vidosavljević je uposlio Stoiljkovića čiji je šut sa sedam, osam metara iskosa sa leve strane Popović zaustavio.

42. MINUT - Sve su opasniji fudbaleri Radničkog, u poslednjih nekoliko minuta pretili su crno-belima posle kornera, ali Popović još nije imao razloga da interveniše.

34. MINUT - Najopasnija situacija pred golom Partizana. Tomić je sjajno uposlio Vidosavljevića koji je krenuo sam ka Popoviću. Ipak, kada je ušao u kazneni prostor malo se spetljao, zastao dovoljno da ga sustignu Urošević i Saničanin, koji je na kraju i izblokirao njegov pokušaj.

Promo/FK Partizan/Miroslav Todorović
 

30. MINUT - Oslobodili su se domaći pritiska Partizana, prebacili su težište igre na polovinu rivala, ali još nisu ozbiljnije uspeli da priprete Popoviću.

20. MINUT - Još jedna prilika za Dijabatea. Ovoga puta dubinskom loptom uposlio ga je Traore, brzonogi ofanzivac je iskoristio lošu komunikaciju golmana i jednog defanzivca Radničkog, mreža je ostala prazna ali je Dijabate otišao suviše desno pa iz mrtvog ugla nije uspeo da zatrese mrežu Radničkog.

17. MINUT - Kakva šansa za Partizan! Natho je majstorski izbacio Dijabatea pred golmana domaćina, ali je ofanzivac crno-belih očajno šutirao.

9. MINUT - Miran uvod duela. Bliži se 10. minut, na travi stadiona u Kragujevcu nije se desilo ništa vredno pomena.

1. MINUT - Meč na Čika Dači je počeo! Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Partizana.

Pre prvog sudijskog zvižduka održan je minut ćutanja preminulom legendarnom golmanu Partizana Milutinu Šoškiću.

 

 

Bliži se početak meča na Čika Dači.

 

 

 

 

Kragujevčani spremno dočekuju megdan sa favorizovanim rivalom.

 

 

SASTAVI: 

RADNIČKI 1923: Leković, Ivanović, Miličić, Vlajković, M. Vidović, Srnić, Stojiljković, Tomić, Jovanović, Kovačević, Vidosavljević.

 

 

PARTIZAN: Popović, Živković, Saničanin, Vujačić, Urošević, Traore, Andrade, Natho, Dijabate, Petković, Rikardo. 

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike