Nica biranim rečima predstavila Partizan: Naša dva kluba veže legendarna i veličanstvena nit!

26.08.2022

15:40

0

Autor: 24sedam

Francuzi na zvaničnom sajtu navijačima približili rivale u grupi smrti Lige konferencija

Nica biranim rečima predstavila Partizan: Naša dva kluba veže legendarna i veličanstvena nit!
profimedia-0235184825 - Copyright Profimedia/BEBERT BRUNO/SIPA

Kada samo bacite pogled na imena klubova lako biste mogli da se prevarite i pomislite da se radi o takmičenju u Ligi Evrope. Ipak, Partizan, Nica, Keln i Slovacko na jesen će se takmičiti u trećem po jačini UEFA klupskom takmičenju, a D grupu Lige konferencija mnogi su odmah po završetku današnjeg žreba nazvali grupom smrti.

Dva rivala koji dolaze iz Liga petice, te predstavnik Češke nisu uplašili crno-bele koji se nadaju da će krajem godine proslaviti zimovanje u Evropi, zanimljivim mečevima raduju se i u Kelnu, dok je Nica svojim navijačima na zvaničnom sajtu kluba malo bliže predstavila predstojeće rivale.

PARTIZAN
- Velikan balkanskog fudbala, beogradski Partizan, prošlu sezonu je završio na drugom mestu prvenstva Srbije, iza Crvene zvezde. U Ligi konferencija je eliminisan u osmini finala od Fejnorda, kasnijeg finaliste takmičenja. Trenutno su 11. u svom prvenstvu, tim vodi Gordan Petrić. Stadion Partizana (bivši stadion JNA) može da primi blizu 33.000 navijača. Za nas zanimljivo, Partizan je bivši klub legende Nenada Bjekovića i veličanstvenog Miloša Đelmaša.

KELN

- Keln je klub u kojem su nedavno igrala dva naša bivša igrača Vinsent Kozielo i Entoni Modeste. Za pratioce Bundeslige, „jarčevi“ su referenca nemačkog fudbala, podržan velikom navijačkom bazom, poput Partizana. U prošlom prvenstvu su bili sedmi, ekipu trenira Štefen Baugmart. Stadion „Rajn Enerdži“ je kapaciteta 51.000 mesta. U grupnu fazu Lige konferencija su ušli pobedom u plej-ofu protiv Fehervara (1:2, 3:0).

SLOVACKO
- Poslednji tim u grupi dolazi iz Češke. Trenutno je 3. u nacionalnom šampiontu, iza Slavije i Sparte, a prošlu sezonu su završili na 4. mestu. Slovacko trenira Čeh Martin Svedik, a svoje goste dočekuju na stadionu „Miroslava Valenti“ koji ima kapacitet nešto više od 8.000 mesta. Eliminisani su iz Lige Evrope od Fenerbahčea, da bi do Lige konferencije stigli pobedom protiv švedskog AIK-a (3:0, 1:0).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike