Srbija je favorit iz senke u Kataru! Lane Jovanović zna kako treba igrati Mundijal!

26.08.2022

10:17

0

Autor: 24sedam

Legenda našeg fudbala veruje u Orlove i besprekoran kvalitet selektora Piksija

Srbija je favorit iz senke u Kataru! Lane Jovanović zna kako treba igrati Mundijal!
profimedia-0072066168 - Copyright Profimedia

Ne može se pravim fudbalskim navijačem u Srbiji nazvati niko ko se i dan danas ne naježi na pomen Milana Laneta Jovanovića i onog njegovog gola Nemcima na Svetskom prvenstvu!

Oduvek je bio poznat po britkom jeziku, pa je tako i danas. A naučili smo vremenom da veoma retko (da ne kažemo nikad) greši. Zato njegove reči treba uvek uzimati za ozbiljno.

 

 

Zna Lane kako je to na Mundijalu i mnogo je lepo čuti šta misli o šansama Orlova u Kataru.

- Teško je ostati objektivan posle ovakvog izdanja u kvalifikacija i fantastičnog meča protiv Portugala. Mi smo tu istakli kandidaturu za najviši domet i sada ako bih vam rekao da smo mi favoriti iz senke na Mundijalu to bi možda opet bilo pripisano našem mentalitetu, koji je možda prepotentan, ali zaista mislim da imamo velike šanse za visok domet - rekao je Lane za Tanjug, pa nastavio:

- Takmičenje reprezentacija je najspecifičnije i najneizvesnije upravo zato što snaga jedne reprezentacije na zavisi ni od ekonomske moći zemlje, ni od populacije koju ta zemlja, više zavisi od kulturološkog obrasca koji fudbal nosi, od trenutka, faktora sreće, da imate pojedince za velike dela, tim, od odnosa, nadahnuća. Mislim da su svi uslovi sada na našoj strani. Imamo tim, sistem, selektora koji je autoritet, koji nesumnjivo zna posao, ima bekgraund fudbalski koji je ogroman, a samim tim je doneo i kvalitet koji je besprekoran.

Ipak, neće Piksi izaći na teren, mnogo je i do onoga što sami fudbaleri odrade.

- Imamo mnogo igrača koji mogu da reše utakmice, a nekad je dovoljan samo jedan. Ako ih imamo više možemo da "meljemo" kao u Portugalu. To što nas nisu stavili u red najozbiljnijih favorita treba da nam da mirnoću, komfor, da budemo svesni svojih kvaliteta i naravno ne lišeni najviših ambicija. Igrači su svesni, osećaju koliko mogu, oni imaju svoj identitet u evropskom fudbalu, sjajne statistike... Ovo što radi Mitrović je nestvarno, on je najbolji igrač reprezentacije Srbije svih vremena, ne po ovome što je uradio u klupskom, nego u reprezentativnom. U tim godinama najbolji strelac, način na koji je davao golove, naravno, mnogo toga je dizajnirao i Tadić, imamo i druge igrače, imamo veliki potencijal. Ako otvorimo protiv Brazila na pravi način mislim da imamo velike šanse!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike