Lane vidi napredak Vojvodine: Ne pamtim periode bez tenzija u klubu, ali sada ide dobro i biće još bolje

26.08.2022

08:52

0

Bivši reprezentativac Srbije optmista kada je reč o "lalama"

Lane vidi napredak Vojvodine: Ne pamtim periode bez tenzija u klubu, ali sada ide dobro i biće još bolje
lane - Copyright MN Press

Neposredno, kao fudbaler i navijač, u Vojvodini sam više od dve decenije i sa mojim iskustvom, ono što sada vidim i što se sada dešava, u klubu je veoma obećavajuće, izjavio je nekedašnji srpski reprezentativac Milan Lane Jovanović.

- Moram vrlo iskreno da konstatujem da ne pamtim periode koji su bili stabilni, obećavajući, stalno je bilo nekih tenzija, različitih struja koje su ometale prirodan razvoj kluba, sve je to uticalo i na rezultate, velike amplitude u raspoloženju, ne samo tokom sezona, nego čak i u jednoj sezoni - rekao je Jovanović Tanjugu.

Mnogo puta su se menjali i treneri i uprave i ono što posle ovog jednog kratkog perioda, sa iskustvom onoga što sam dosad video i onoga što vidim sada i osećam, jeste da je ovo veoma obećavajuće, naglašava Jovanović.

- Jako su pozitivne tendecije, impulsi koji dolaze sa vrha, od predsednika Dragoljuba Zbiljića, uprave, finansijska konsolidacija koja jeste važan faktor za stabilnost kluba je urađena, urađen je fantastičan prelazni rok, došlo je nekoliko igrača koji prave razliku i tu treba čestitati i predsedniku koji je finansijski podržao priču i sportskom direktoru Marku Jovanoviću. Trener (Milan Rastavac, prim. aut) radi dobar posao.

Vojvodina dugo vremena nije igrala ovako autoratitivno, ova ekipe deluje sveže, igra napadački, za gol više, konstatovao je Jovanović.

- Prve tri utakmicu odigrane su u velikom stilu, posle sledi serija remija, ali moram da kažem i da su neke sudijske odluke uticale da se izgube neki bodovi, pre svega mislim na meč protiv Spartaka i crveni katon protiv Mladosti, ali bez želje da umanjim učinak rivala.

Jovanović smatra da je Vojvodina klub koji tek treba da se pozicionira visoko, pre svega kada je u pitanju takmičarski aspekt.

- Ono što je jako važan faktor jeste fiannsijska stabilnost, atmosfer unutra radne zajedno, kod igrača, to je sada na perfektnom nivou, sa tendencijom da ide ka još boljem. Tek očekujem prava izdanja i otvoreno velike ambicije Vojvodine tek u sledećoj sezoni, iako mi ne bi bilo iznenađenje da i ove sezone Vojvodina završi na drugom mestu. U odnosu na sve ostale, usuđem se da kažem da osim Crvene zvezde, Vojvodina ima bolju ekipu od ostalih", istakao je Jovanović, koji je dres Vovodine nosio četiri sezone (1999-2003), a potom napravio zapaženu internacionalnu karijeru u Šahtjoru, Lokomotivi iz Moskve, Standardu iz Liježa, Liverpulu i Anderlehtu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike