Da li sam ja za klupu Zvezde? Otvoriće se mnoga pitanja: Stanković ne beži od odgovornosti posle šokantnog ispadanja

23.08.2022

21:58

0

Zvezdi je večeras slomljeno srce, trener preuzima sve na sebe

Da li sam ja za klupu Zvezde? Otvoriće se mnoga pitanja: Stanković ne beži od odgovornosti posle šokantnog ispadanja
CRVENA_ZVEZDA_vs_MACCABI_12 - Copyright MN Press

Crvena zvezda je na tragičan način ispala iz Lige šampiona, a trener Dejan Stanković je preuzeo svu odgovornost za takav ishod.

Ipak, posle meča u kome je Makabi stigao do izjednačenja autogolom u 90. minutu, trener je prvo čestitao protivniku.

- Čestitao bih ekipi Makabija na prolasku i poželeo puno sreće u grupnoj fazi Lige šampiona. Reč je o organizovanom timu koji zna i da se brani i da napada i koji je fizički izuzetno jak. Ekipa je dosta spremna na tranziciju i polutranziciju. Imaju špica koji je "target" kao što je Pjero i videli ste koliko je lopti osvojio pored Dragovića i Milunovića koji su bili odlični, ali to je dobar igrač. Nekad je neko dobar igrač i kad zadrži loptu, pa dođu ti brzi fudbaleri. U prvom poluvremenu i nije bilo toliko toga kao u drugom, ali pali smo energetski. Verovatno je to razlog zbog kog nismo uspeli da u nastavku igre branimo zadnju trećinu terena.

Zvezda je drugo poluvreme odigrala dosta slabije od prvog. Da li je razlog tome što je posle 2:0 primila gol u 49. minutu prvog?

- Splet okolnosti i dešavanja je uticao na drugo poluvreme. Kada primiš gol u poslednjoj sekundi dobrog poluvremena gde nismo reskirali ništa, već naprotiv... Utakmica je bila kakvu smo je spremili i zamislili, imali smo rezultat, ali primili taj gol i energetski pali u nastavku. Ne mogu da se ne osvrnem na to da su igrači mnogo toga dali u prvom poluvremenu i razumem ih donekle da su pali mentalno i energetski. To su isti momci koji su izgarali u prvom delu igre, ali "isekao" nas je gol – zastao je za trenutak Stanković, pa nastavio:

- Teško mi je da analiziram, mnogo mi je žao i razočarenje je veliko, jer su i očekivanja bila takva. Splet okolnosti i detalji kao iz horor filma. Ne ostaje nam ništa drugo nego da se zahvalimo našem najboljem, 12. igraču - publici, koja je ostvarila naše snove da igramo pred njima i da doživimo ovakav ambijent. Žao mi je što im to nismo vratili prolaskom u Ligu šampiona. Ipak, Liga Evropa nije malo i utešno takmičenje, dosta je jako, ali smo svi želeli da igramo grupnu fazu Lige šampiona. Imamo i naše prvenstvo koje ne donosi više kvalifikacije, nego direktan ulazak. Tako da, moramo što pre da dođemo sebi i oporavimo se, jer nas očekuje dosta toga. Još uvek smo u avgustu, ima da se igra. Ovo je bilo bolno, pre svega za mene, ne znam kako nalazim reči uopšte, ali ih nalazim. To je život i fudbal, idemo dalje.

Bilo je pitanja i o spremnosti igrača i o izmenama…

- Bile su prinudne izmene, videli ste... Imali smo problem sa Sanogom pre utakmice, pa smo nekako uspeli da zalečimo. Problem je imao i Pešić koji je preskočio jednu utakmicu u prvenstvu usled povrede lože. Rodić je bio rovit, ali je igrao. To su sve bile prinudne izmene. Kada se ne napravi rezultat, otvaraju se mnoga pitanja, da li sam za klupu Zvezdu, da li smo fizički spremni, da li dobro trčimo i igramo, koliko smo uigrani. To su pitanja koja ću dobiti u narednom periodu, ali kao što sam rekao i pred utakmicu, ako je ovo ogroman neuspeh - spreman sam da podnesem konsekvence onoga što klub odluči i navijači kažu. Spreman sam, jer sam ja jedan od njih i nemam problem da prihvatim bilo kakvu odluku od srca, jer sam dao celog sebe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike