Zvezda više nema prava na kiks! Stanković izabrao startere za meč sezone, postoji samo jedna promena u odnosu na Haifu! (SASTAV)

22.08.2022

16:58

0

Posle poraza u Haifi bilo je mnogo samokritike

Zvezda više nema prava na kiks! Stanković izabrao startere za meč sezone, postoji samo jedna promena u odnosu na Haifu! (SASTAV)
Dejan Stanković - Copyright MN Press

Još nešto više od 24 sata ostalo je do početka revanša plej-ofa za Ligu šampiona. Igraće se u Beogradu, na stadionu "Rajko Mitić", a u lošijem položaju je Crvena zvezda, pošto je u Haifi Makabi iskoristio prednost domaćeg terena i slavio sa 3:2.

Tako da je računica jasna, ekipa Dejana Stankovića mora da pobedi sa dva gola razlike (ili više) kako se ne bi igrali produžeci. U slučaju samo jednog slede produžeci, a onda (možda) i penali. U korist mu ide što može da računa na sve fudbalere, što je uostalom rekao tokom najave meča.

Jasno je i da Stanković ne može da kalkuliše sa sastavom, tako da možemo da očekujemo startere iz Haife, mada postoji mogućnost i minimalnih korekcija.

Odbrambena linija ne bi trebalo da se menja. Ispred kapitena i golmana Milana Borjana trebalo bi da bude (trenutno) standardna četvorka. Na bekovima će biti Strahinja Eraković (desno) i Milan Rodić levo. Štoperski tande činiće Aleksandar Dragović i Nemanja Milunović.

I sada pričamo o ranije pomenutoj promeni.

Ispred, kao tandem zadnjih veznih bi trebalo da čine Gelor Kanga i Seku Sanogo koji se nije naigrao ove sezone. U drugom poluvremenu prvog meča zamenio je Ivanića i sutra bi trebalo da zameni Kingsa Kangvu koji je bio starter pre šest dana. Sutra je potrebniji zbog boljih defanzivnih karakteristika u odnosu na Kangvu.

Bliže golu će biti Osman Bukari, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, a najistureniji će biti Aleksandar Pešić. Jedan od strelaca iz Haife trebalo bi da bude prvi Stankovićev izbor, pošto je trenutno u prednosti u odnosu na Milana Pavkova i Ohija Omoijuanfoa, o čijim se odlascima i spekuliše.

Očekivani sastav je: Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Rodić, Sanogo (Kangva), Kanga, Bukari, Ivanić, Katai i Pešić.

Starteri ne bi trebalo da se menjaju, ali bi oni trebalo da pruže mnogo više u odnosu na prethodni meč.

- Kada je reč o prvom meču, mogli smo bolje u dosta segmenata, ali prevashodno nismo odgovorili na agresivnost. Nisu oni imali neke konkretne šanse, ni iz kontri, sem jedne u prvom poluvremenu, ali je bilo dosta nepažnje kod naših primljenih golova. Siguran sam da ćemo izgledati bolje, a nisu nas iznenadili ni sa postavkom, ni sa odabirom igrača - kazao je Stanković.

A kakav će biti rezultat saznaćemo sutra, posle 23 časa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike