Isto kao u Srbiji! I Zvezdin rival pomerio utakmicu, iako se neki ne slažu!

18.08.2022

15:43

0

Autor: 24sedam

Sve je podređeno interesu izraelskog fudbala

Isto kao u Srbiji! I Zvezdin rival pomerio utakmicu, iako se neki ne slažu!
FK Crvena zvezda01 - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Makabija iz Haife imaju šansu da se plasiraju u grupnu fazu Ligu šampiona pošto su u prvoj utakmici plej-ofa pobedili Crvenu zvezdu. Pobedili su 3:2 u Haifi, a revanš je zakazan za utorak.

Prvobitno je planirano da u subotu odigraju meč prvog kola izraelskog šampionata sa Bnei Sahinom, ali će ovaj duel biti ipak odložen. Tako je odlučio tamošnji fudbalski savez, ali ne samo u slučaju Makabija. Odlučeno je i da se meč Hapoela Ber Ševe i Ašdoda pomeri za neki drugi termin. Hapoel Ber Ševa se takmiči u kvalifikacijama za Ligu konferencija, sa Univerzitateom iz Krajove.

- Makabi i Hapoel su tražili odlaganje, a o temi su razgovarali najvažniji subjekti. Zajednički cilj je da sve bude u interesu izraelskog fudbala - navedeno je u saopštenju iako su se iz Bnei Sahina bunili.

- Spremni smo da pomerimo utakmicu. Uspeh Makabi Haife je uspeh izraelskog fudbala. Želimo im da uspeju, ali treba nam datum za koji ćemo se i jedni i drugi složiti. Ako budemo igrali 30. avgusta, to znači da ćemo igrati tri meča u toku jedne nedelje, a nemamo tim za tako nešto. Ako pronađemo drugi termin, onda ćemo to prihvatiti sa velikim zadovoljstvom - rekao je Muhamed Abu Junes, predsednik Bnei Sakina.

Podsetimo, i u Superligi ovog vikenda neće igrati Zvezda i Partizan koji igra u kvalifikacijama za Ligu konferencija. A to su već jednom učinili.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike