Stanković Makabiju ne može da nađe manu: Bićemo jaki, ne ulazi se lako u Ligu šampiona!

09.08.2022

19:22

0

Autor: 24sedam

Strateg Zvezde zadovoljan kako njegov tim izgleda pred najvažnije utakmice ovog dela sezone

Stanković Makabiju ne može da nađe manu: Bićemo jaki, ne ulazi se lako u Ligu šampiona!
FK Crvena zvezda02 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su ono što se od njih očekivalo na startu kvalifikacija za Ligu šampiona. Crveno-beli su u dvomeču sa Pjunikom ostvarili dve pobede, pošto su posle beorgadskih 5:0 savladali jermenskog šampiona i u Jerevanu (2:0)

Sasvim dovoljno razlog da strateg kluba iz Ljutice Bogdana Dejan Stanković bude zadovoljan, uz priznanje da još ne razmišlja o plej-ofu elitnog takmičenja.

- Već su misli okrenute ka Voždovcu, a posle toga ide dvomeč sa Makabijem – rekao je Stanković na startu razgovora za TV Arenu sport, pa nastavio:

- Pričali smo juče o tome da obaveza i veličina kluba nam daju motiv da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Sigurno da intenzitet nije bio kao u Beogradu, ali kada dođeš sa 5:0 bitno je da utakmicu imaš u svakom momentu pod kontrolom. Čestitke momcima, zahvalio bih se navijačima koji su prešli ovoliki put da nas bodre…

O Makabiju iz Haife Zvezdin strateg ima samo reči hvale…

- Čeka nas, kada pričamo o Evropi, lep i jak dvomeč, neće biti nimalo lako, ali ne verujem da se ulazi lako u Ligu šampiona. Bićemo jaki i spremni, ogroman izazov za sve nas. Odigrali su izvanrednu utakmicu u Pireju protiv Olimpijakosa (0:4 prim. aut.). Ozbiljan presing, ozbiljna ofanzivna tranzicija, brzina, tehnička sposobnost. Mnogo kvalitetna ekipa u svakom segmentu igre, ne znam da li bih mogao da im nađem manu. Ima tu mnogo faktora, pritisak, važnost, domaći i gostujući teren, taktičke zamisli, skautiranje protivnika… Detalji će odlučivati…

Hvalio je Stanković i svoje izabranike za sve ono što su prikazali u dosadašnjem delu sezone.

- Ponavljam, ritam nije bio kao u prvoj utakmici, ali kod nas u timu svi zaslužuju da igraju jer takav odnos imaju i tako rade. Ne mogu za bilo koga da kažem da mi svojim neradom „pomaže“ da ga izostavim iz prvih 11. Imamo spremne momke, Sanogo je odigrao poluvreme, Srnić se vratio posle povrede, ostali su imali minutažu kako smo se dogovorili. Bitno je imati sve momke na broju kada se uđe u dvomeč koji može da nam donese mnogo.

Njemu i premijerno učešće u Ligi šampiona kao trenera Zvezde, posle dva plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

- Razmišljam pozitivno. Ohrabruju me nastupi naših momaka, ohrabruje me kako izgledamo iz utakmice u utakmicu... I kada ne treba da idemo 100 posto, kada treba utakmicu da držimo pod kontrolom kao večeras, oseća se da su stvarno dobri. Idem pozitivno, sa uverenjem da možemo da napravimo istorijski uspeh, ali neće biti lako – rekao je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike