Čuka juri prvi gol u Holandiji, a posle sledi i iznenađenje! Tošić pozvao kuma Luku da dolazi češće na Brdo

10.08.2022

04:43

0

Mogu li belo-crni do podviga?

Čuka juri prvi gol u Holandiji, a posle sledi i iznenađenje! Tošić pozvao kuma Luku da dolazi češće na Brdo
20210918npTosic6 - Copyright MN Press

Fudbalere Čukaričkog u četvrtak očekuje revanš meč u kvalifikacijama za Ligu konferencije protiv ekipe Tventea, nakon što je u Beogradu holandski sastav slavio sa 3:1.

U međuvremenu, Brđani su igrali u Superligi sa ekipom Spartaka, te upisali nova tri boda, a sjajan na terenu je bio Nemanja Tošić.

- Jesam postigao gol i imao asistenciju, ali je za mene lično najbitnije da smo sačuvali sopstvenu mrežu. Dobro je bilo tokom čitavog meča, posebno defanzivno, verujem da sam ispunio zadatke koje nam je šef postavio pred meč protiv Spartaka. Svakako jeste jedna od boljih partija u mojoj karijeri, ali ne bih da se na ovome zaustavim – kazao je Tošić.

Levi bek belo-crnih početkom drugog poluvremena dobio je žuti karton, što je donekle limitiralo njegovu agresivnost u finišu susreta.

- Uspeo sam da zadržim koncentraciju do kraja, da ne napravim neku glupost koja bi mogla skupo da košta moj tim, da poništi sve dobro što je čitava ekipa uradila u utakmici.

Samo minut posle javne opomene, Tošić je asistirao za gol reprezentativcu Gambije.

- Jesam asistirao Badamosiju, ali nije to bilo neko vrhunsko dodavanje. Jednostavno, naš napadač je odradio najveći deo posla, sjajno se snašao u protivničkom šesnaestercu i postigao vodeći gol.

Ako je Tošić bio skroman na pomen asistencije, onda je već morao da bude daleko ponosniji na gol iz slobodnog udarca, na kojem bi mu pozavideo i kum Luka Jović, specijalni gost na duelu Čukaričkog i Spartaka.

- Nema kum veze sa tim. Video sam da kapiten Marko Docić nije na terenu. U opticaju za tu poziciju u tom trenutku bili smo Roganović i ja. Bio je svežiji od mene, ali sam osećao pozitivnu energiju, u dogovoru sa njim uzeo sam loptu i pogodio, ispalo je najbolje za tim.

Sledi revanš meč protiv Tventea u Enšedeu. U prvom duelu na stadionu Partizana Holanđani su slavili sa 3:1, čime su načinili veliki korak ka plasmanu u plej-of Lige konferencije.

- Siguran sam da možemo da se borimo. Mnogo bih voleo da se sa Lukom Jovićem i njegovom Fiorentinom vidim ponovo na terenu. Znam da će Čukarički dati sve od sebe, ko god da bude bio na terenu, da postignemo željeni rezultat. Biće Čukarički rasterećen u Enšedeu, gde se očekuje pun stadion i prisustvo svih 30.000 gledalaca.

Ipak, Brđani neće putovati sa belom zastavom na revanš.

- Verovatno ćemo biti lišeni pritiska, od nas malo ko očekuje da posle poraza od 3:1 u prvom meču možemo nešto više da uradimo. Sigurno je da smo po pitanju prolaska u naredno kolo sada autsajderi, ali videli ste tokom kvalifikacija da je bilo mnogo zanimljivih rezultata, da svako svakog može da pobedi. Videli smo u drugom poluvremenu meča u Humskoj da možemo da se nosimo sa Tventeom. Pokušaćemo da pobedimo, zašto da ne? - upitao je Tošić.

Stvari bi mogle drastično da se promene ukoliko bi Čukarički poveo sa 1:0 u revanšu?

- Bilo bi nam dosta lakše u tom slučaju, mnogo bi nam značilo na polju samopouzdanja. Ali, kako god da krene meč, borićemo se. Ponavljam, Tvente je favorit, ali videćemo kako će se odvijati susret.

Na kraju, Tošić je otkrio detalje razgvora sa napadačem reprezentacije Srbije i italijanske Fiorentine, ekipe koja će u plej-ofu za Ligu konferencije igrati protiv boljeg iz dvomeča Čukarički - Tvente.

- Videli smo se na brzinu odmah posle utakmice, kum je čestitao na partiji. Uzvratio sam mu rečenicom “da će sad morati da dolazi na svaku našu utakmicu” - nasmejao se Tošić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike