Bivši igrač Čukaričkog objašnjavao izjave o Srbiji, Crnoj Gori i Rusiji! Neke stvari izvučene iz konteksta

06.08.2022

05:57

0

Autor: 24sedam

Nedavno je potpisao za moskovsku Lokomotivu

Bivši igrač Čukaričkog objašnjavao izjave o Srbiji, Crnoj Gori i Rusiji! Neke stvari izvučene iz konteksta
Marko Rakonjac - Copyright MN Press

Marko Rakonjac je nedavno napustio Čukarički i postao član moskovske Lokomotive. Sada je jedan intervju za ruske medije izazvao dosta pažnje. Između ostalog je pričao o sličnostima naroda kao što su srpski, ruski i crnogorski. 

- Nisam puno čitao istoriju, ali na porodičnom nivou to je usađeno u nas. Mene su odgajali da su Srbija, Crna Gora i Rusija isto. Imamo zajedničku istoriju. To se vidi i u sportu kada navijači iznesu transparente - rekao je Rakonjac, ali se ubrzo ponovo oglasio i rekao da su neke stvari izvučene iz konteksta.

- Svako ko me zna, zna dobro da se ja ne bavim politikom i da me politika apsolutno ne zanima. U intervjuu za ruske medije sam rekao da Crnogorci vole da posete Rusiju, kao i da dosta Rusa živi u Crnoj Gori.

Na pitanje o vezama Srbije i Rusije, rekao sam da sam na utakmicama dok sam igrao u Srbiji video dosta transparenata koji su povezani sa Rusijom, i da znam da su to bratski narodi.

Neke stvari su izvučene iz konteksta i ja sam uvučen u priče koje me ne zanimaju. Fudbaler sam, igram i družim se sa momcima svih nacionalnosti, a svako ko se bavi fudbalom zna da smo u našem svetu svi isti i jednaki, a da nas politika apsolutno ne interesuje. To što je neko iskoristio deo mog intervjua da stvara aferu ili neke podele - žao mi je i krivo zbog toga, jer sam ja daleko od tih priča - kazao je između ostalog Rakonjac za Vijesti.

Posle tri utakmice, Lokomotiva zauzima 14. mesto sa samo dva osvojena boda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike