Čukarički ispustio prvaka i učesnika Lige šampiona! Dinamo preokrenuo za samo 14 minuta (VIDEO)

02.02.2022

17:45

0

Autor: 24sedam

Već u 17. minutu bilo je 2:0 za beogradski tim

Čukarički ispustio prvaka i učesnika Lige šampiona! Dinamo preokrenuo za samo 14 minuta (VIDEO)
20210918npColovic01 - Copyright MN Press

Čukarički je vodio protiv kijevskog Dinama sa čak 2:0, ali je na kraju poražen, pošto je primio tri gola od 69. do 83. minuta pripremne utakmice u Turskoj. Za konačnih 3:2.

Već u 17. minutu, ekipa Saše Ilića je imala prednost od 2:0, zahvaljujući golovima Marka Rakonjca i Stefana Čolovića.

"Brđani" su poveli iz prve prilike. Milan Savić je centrirao, a Rakonjac glavom zahvatio loptu i savladao golmana Bojka. Samo minut kasnije, dok se Ukrajinci još nisu ni osvestili od šoka, Čukarički je duplirao vođstvo. Rakonjac je prihvatio loptu na 25 metara od gola, prelepo proigrao Čolovića, koji je ušao u šesnaesterac, napravio još korak-dva i rutinski savladao golmana ruskog tima, inače učesnika Lige šampiona.

Ali, kao što je rečeno, beogradski tim nije sačuvao prednost. Prvo je golman Đorđe Petrović odbranio penal (drugi na ovim pripremama), ali samo na kratko. Šaparenko, koji je u prvom pokušaju bio neuspešan natrčao je na odbijenu loptu i savladao Petrovića, uz dosta sreće. Već u 71. minutu, usledilo je i izjednačenje. Posle sjajnog ubacivanja Vitinja sa leve strane usamljen je na deset metara od gola ostao Kulah, koji je prelepim volej udarcem savladao Petrovića - 2:2.

Onda je u 76. minutu Ilić dao šansu svim igračima, a sedam minuta kasnije postavljen je i konačan rezultat. Vitinjo je izbegao neuspelu ofsajd zamku, ušao u šesnaesterac i onda majstorski poslao loptu u ćošak Petrovićevog gola.

Beogradski "belo-crni" su već odigrali nekoliko test mečeva. Protiv slovenačke Mure je bilo 1:1, a protiv ruskog Kubana je upisana pobeda od 1:0. Onda je usledio meč sa Alanijom koji je prekinut u 44. minutu.

Prvu utakmicu u nastavku sezone odigraće 12. februara protiv Crvene zvezde, u gostima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike