Svaka čast, majstore! Borjanov saigrač donirao celu nagradu u humanitarne svrhe!

02.08.2022

21:44

0

Autor: 24sedam

Fudbaler Bajerna Alfonso Dejvis oduševio sve sjajnim ljudskim gestom

Svaka čast, majstore! Borjanov saigrač donirao celu nagradu u humanitarne svrhe!
Alfonso Dejvis - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Kanade sa golmanom Crvene zvezde Milanom Borjanom među stativama plasirala se na Svetsko prvenstvo u fudbalu, a gest njegovog reprezentativnog kolege, igrača Bajerna Alfonsa Dejvisa (22) oduševio je svet!

Ovaj momak se odlučio na nešto što baš nismo često u prilici da čujemo. Sav novac od nagrade za plasman na Mundijal donirao je u humanitarne svrhe.

Objasnio je mladi, veliki čovek Dejvis na društvenim mrežama zbog čega je napravio ovaj nesvakidašnji potez vredan divljenja.

 

 

- Kanada je prihvatila mene i moju porodicu i dala nam priliku za bolji život. To mi je omogućilo da živim svoje snove. Velika je čast igrati za Kanadu i želim da joj se odužim. Zbog toga sam odlučio da doniram sav novac od nagrade za plasman na Svetsko prvenstvo u dobrotvorne svrhe - napisao je Dejvis.

Odlični levi bek Bajerna i kanadske reprezentacije poreklom je iz Liberije, a rođen je u Gani 2000. godine. Pet godina  kasnije njegovi roditelji su emigrirali u Kanadu bežeći od oružanih sukoba u Liberiji i počeli da žive u Edmontonu.

Te 2005. godine počeo je svoju karijeru u mlađim kategorijama igrajući za Edmonton internešnals, a zatim i Edmonton strajkers. Deset godina kasnije prešao je u Vajtkeps, iz kog je i prešao u minhenski Bajern. Za Kanadu je odigrao 32 utakmice i postigao 12 golova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike