Zvezda napada Jermene najjačim snagama! Stanković izabrao startere (OČEKIVANI SASTAV)

02.08.2022

18:11

0

Autor: 24sedam

Ukoliko pobede Pjunik crveno-beli idu na boljeg iz okršaja Apolon - Makabi

Zvezda napada Jermene najjačim snagama! Stanković izabrao startere (OČEKIVANI SASTAV)
fkcz-kolubara-171 - Copyright MN Press

Crvena zvezda je bila uspešna na startu sezone u Superligi Srbije, a već sutra (20.45, TV Arena sport Premium) počinje i borba na drugom frontu. Reč je o prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Protivnik ekipe Dejana Stankovića biće Pjunik, a nema sumnje da će srpski šampion želeti da značajan deo posla obavi na svom stadionu, pred svojim navijačima.

Očekuje se da Zvezda krene svim snagama po povoljni rezultat, a očekuje se da se počne sa proverenim snagama.

Na golu je neprikosnoven kapiten Milan Borjan, a ispred njega manje-više standardna odrambena linija. Štoperi će biti Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković koji se oporavio od povrede, što je Stanković i potvrdio u najavi meča. Podsetimo, u petak je uz Dragovića bio povratnik Nemanja Milunović. Na bekovima će biti Marko Gobeljić (desno) i Milan Rodić (levo).

Ispred njih kao tandem zadnjih veznih biće starosedelac Gelor Kanga i novajlija Kings Kangva.

Uz Kangvu, mesto među starterima je obezbedio i Osman Bukari, pa će on uz (nezamenljive) Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića činiti još jednu liniju Zvezdine formacije. Obično je El Fardu Ben bio "standarni deo" trojke u veznom redu, ali je sada u prvom planu Bukari.

I u napadu Stanković sada razmišlja o dva rešenja. Aleksandar Pešić se vratio i od njega se mnogo očekuje, a Milan Pavkov je u odličnoj formi. U četiri utakmice Superlige Srbije dao je pet golova, dok je sada Ohi Omoijuanfo u drugom planu.

Teško je očekivati da zaigra od početka sa dva klasična napadača, mada je to Stanković najavio u budućnosti (u ponekim utakmicama), pa očekujemo Pavkova od početka. Naravno, nikakvo iznenađenje ne bi bio ni Pešić u početnih 11.

Dakle, startna postava bi trebalo da izgleda ovako: Borjan, Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić, Kangva, Kanga, Bukari, Katai, Ivanić i Pavkov (Pešić).

U slučaju prolaska dalje igraće protiv boljeg iz okršaja Apolon Limasol - Makabi Haifa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike