Radnik preskočen, sledi Pjunik! Zvezda se pohvalila čudesnim rekordom, Pešić zove Delije

30.07.2022

10:13

0

Autor: 24sedam

Niz mečeva bez poraza je započet u aprilu 2017. godine

Radnik preskočen, sledi Pjunik! Zvezda se pohvalila čudesnim rekordom, Pešić zove Delije
Aleksandar Pešić - Copyright MN Press

Crvena zvezda je pobedila Radnik u Superligi Srbije, i to prilično ubedljivo. Posle 6:0 na stadionu "Rajko Mitić", crveno-beli su se pohvalili jednim podatkom. Naime, nakon meča sa Surduličanima, crveno-beli imaju 97 utakmica bez poraza na beogradskoj "Marakani" u nacionalnom šampionatu. Tako je oboren i lični rekord koji je iznosio 96 i postavljen je u periodu od 1998. do 2004. godine.

Sledeći rekord koji se napada je Realov koji je iznosio 121 meč bez poraza u prvenstvu, a postavljen je šezdesetih godina prošlog veka.  

- Niz bez poraza na Marakani je započet 30. aprila 2017. godine pobedom nad Vojvodinom rezultatom 2:0. Tada su golove postigli Gelor Kanga iz jedanaesterca i Srđan Plavšić. U seriji koja još uvek traje, fudbaleri Crvene zvezde su zabeležili 89 pobeda i osam remija uz gol razliku 275:37. Poslednju utakmicu u šampionatu odigrali smo protiv Radnika i trijumfovali rezultatom 6:0, a strelci su bili Mirko Ivanić, Kings Kangva, Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Gelor Kanga i Osman Bukari.

Prethodni najduži niz Crvene zvezde iznosio je 96 utakmica bez poraza na Marakani, a sledeći cilj je da se prestigle Real koji je stao na koti 121. Niz je trajao od 1957. do 1965. godine, a kada se uzme u obzir koliko dobro igraju fudbaleri našeg tima, nije nemoguće da u sezoni 2023/24, prestignemo i Madriđane - naveli su crveno-beli na svom sajtu.

Ali dok se čeka nastavak takmičenja u Superligi Srbije, ekipu Dejana Stankovića očekuju i obaveze u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U sredu će gostovati jermenski Pjunik.

- Odlično smo počeli sezonu i sve ide baš onako kako bi trebalo. Imamo fenomenalnu ekipu i atmosfera u timu je sjajna. Svi dajemo maksimum na svakom meču i trudimo se da usrećimo sve one koji vole Crvenu zvezdu. Raduje me i to što je na "malim" utakmicama prisutan sve veći broj ljudi, daćemo sve od sebe da ih svojim dobrim igrama i golovima privučemo na svaku utakmicu u prvenstvu.

Ne smemo da se opuštamo. Očekuje nas veoma važan period i kvalifikacije za Ligu šampiona. Prvi protivnik je Pjunik i mislim se već pripremamo za taj susret. Ekipa je spremna za sve što nas čeka i daćemo sve od sebe da obradujemo sve zvezdaše - rekao je povratnik u Ljutice Bogdana, Aleksandar Pešić koji je na terenu protiv Radnika bio od prvog do 60. minuta.

Protiv Radnika je bilo nešto više od 12 hiljada navijača, a popularni Šilja je apelovao da u sredu dođe što više.

- Mnogo nam znači kada vidimo da dolaze na stadion u velikom broju. Oni nam daju vetar u leđa i uz njihovu podršku možemo sve. Čuo sam da je ideja da svi dođu u dresovima, što bi bilo zaista fenomenalno. To bi bilo kao da imamo 30 hiljada igrača na terenu. Nije bitno koji je dres u pitanju, već da svi budemo kao jedno. Ovim putem pozivam sve one koji vole Crvenu zvezdu da dođu da nas podrže, a mi ćemo dati svoj maksimum kako bi se na kraju zajedno radovali - zaključio je iskusni napadač.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike