Zvezda nikad ranije nije stavila ruke na krunu! Radnik ponižen sa pola tuceta u mreži! (VIDEO)

29.07.2022

21:07

0

Autor: 24sedam

Surduličani su prošle sezone "zadužili" beogradski tim, koji im je sve naplatio

Zvezda nikad ranije nije stavila ruke na krunu! Radnik ponižen sa pola tuceta u mreži! (VIDEO)
FK Crvena zvezda - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su i u četvrtom kolu Superlige Srbije. Branilac titule je savladao Radnik sa 6:0 (1:0), i tako se revanširao rivalu za prošlu sezonu. Strelci za nova tri boda bili su Mirko Ivanić, Kings Kangva, Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Gelor Kanga i Osman Bukari.

Podsetimo, Surduličani su tada pobedili i igrali nerešeno, ali je crveno-belima od revanša ipak mnogo važnije što je učinak i dalje maksimalan. I ne samo to, već je ovim trijumfom uvećana razlika u odnosu na Partizan koji je danas poražen u Novom Pazaru. Tako je sada prednost čak sedam bodova.

Na stadionu “Rajko Mitić” (12.023 gledalaca) bilo je i manjih problema uoči početka meča, pošto je na 20-ak minuta do prvog zvižduka sudije Marka Delibašića nestalo struje. Kvar je ubrzo saniran, ali je meč počeo sa 15 minuta zakašnjenja. 

Na početku duela, Milan Pavkov (počeo na klupi) je dobio nagradu za najboljeg igrača prethodnog kola, a imenjak Rodić je dobio uramljeni dres sa brojem 200. 

Šef struke crveno-belih, Dejan Stanković je od početka ukazao poverenje i povratnicima Aleksandru Pešiću i Nemanji Milunoviću, kao i novajliji Stefanu Mitroviću. Od početka meča domaćin je nametnuo tempo, a odbrana gostiju kapitulirala je već u 12. minutu. 

Akcija je krenula od “slavljenika” Rodića, koji je poslao loptu u kazneni prostor, a onda je Pešić je petom proigrao Ivanića, koji je rutinskim udarcem savladao Stefana Ranđelovića. Usledila je kraća VAR provera, ali je gol na kraju priznat. 

I nastavak meča pripao je domaćinu koji je imao šanse preko dva Aleksandra, Pešića i Kataija, mada treba reći da je u 37. minutu, Ranko Jokić pripretio Milanu Borjanu. I to veoma ozbiljno. Kapiten Zvezde je uz mnogo napora sačuvao mrežu, odnosno poslao loptu preko prečke. 

Gosti su krajem poluvremena imali i sreće jer je Katai pogodio prečku, a onda Kings Kangva nije uspeo da ubaci u mrežu odbijenu loptu.

Na poluvremenu nije bilo promena, a ponovo su uvodni minuti pripali Zvezdi, a prva ozbiljnija situacija viđena je u 50. minutu, ali je sve završeno žutim kartonom Mitrovića. Sudija Delibašić je pad u petercu okarakterisao kao simuliranje. Samo koji minut kasnije, u istoj akciji, uspeo je nekako tim sa juga Srbije da se odbrani. Dva izblokirana šuta i prečka, pa se rezultat nije menjao.

Pleli su mrežu crveno-beli i u nastavku, a nezaustavljiv je bio Katai. Prvo je proigrao Pešića koji ipak nije bio strelac, a zatim zamalo i bio neprecizan. U 60. minutu, Pešić je ustupio mesto Milanu Pavkovu, i bio ispraćen ovacijama.

Pritisak nije opadao, odličnu šansu je propustio Pavkov, a onda se trud i isplatio. Kangva je dva puta zalomio čuvara, a onda sa ivice kaznenog loptu poslao pod prečku.

Zaigrali su i Osman Bukari i Nikola Stanković, a nekoliko izmena je napravio i Nikola Stojanović koji je na klupi posle odlaska Aleksandra Linte. Ipak, Zvezdi su novu prednost doneli starteri. Kanga je izveo korner sa leve strane, Kangva pokušao sa 20-ak metara i pogodio stativu. Na pravom mestu bio je Katai, koji je i zaslužio da se upiše u strelce.

Samo pet minuta kasnije, u 76, pogodio je i Pavkov. Ivanić je omogućio visokom napadaču samo da se pokloni. Za svoj peti gol u sezoni.

Ubrzo su na terenu bili i Seku Sanogo, kao i Ibrahim Mustafa, a u 81. minutu Uroš Milovanović nije uspeo sa nekoliko metara savlada Borjana, posle jedne od retkih kontri.

Zatim, u 83. minutu pogodio je Kanga sa bele tačke uz samu stativu. A onda, u 85. i Bukari, posle munjevitog prodora.

I to je bio kraj.

UŽIVO BLOG

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - KRAJ! Čim je istekao 90. minut, arbitar je odsvirao kraj meča. Zvezda je pobedila Radnik 6:0.

85. MINUT - GOOOL! Bukari postiže šesti gol za Zvezdu! Pavkov je izbacio brzonogog saigrača u prazan prostor, ovaj je utrčao u šesnaesterac, obišao istrčalog Ranđelovića i potom zatresao mrežu.

83. MINUT - GOOOL! Kanga je realizovao penal. 

81. MINUT - Šta su promšili gosti. Leandro je sjajno prošao po levoj strani, utrčao je u kazneni prostor i na petercu proigrao usamljenog Milovanovića. Ipak, mladi napadač je loše šutirao, preblizu Borjanu, koji je paradom uspeo da sačuva mrežu.

77. MINUT - Stanković je završio sa promenama večeras. Sanogo i Mustafa su zamenili Kataija i Kangvu.

76. MINUT - GOOOL! Pavkov nastavlja golgeterski niz. Ivanić je sve pripremio visokom napadaču, uputio je sjajan centaršut u peterac gde se Pavkov samo poklonio za ogromnih 4:0.

71. MINUT - GOOOL! Katai stavlja tačku na meč. Kangva je još jednom sjajno šutirao sa distance, lopta se od stative odbila u noge Kataiju, koji je rutinski krunisao odličnu rolu na večerašnjem meču.

70. MINUT - Dvostruka promena u Zvezdi. Bukari menja Mitrovića, a Stanković Gobeljića.

64. MINUT - GOOOL! Majstorija Kangve za 2:0. Visio je gostima gol. Kangva je dobio loptu na dvadeseak metara od gola, sa dva driblinga je sebi stvorio mesto za šut i onda uputio bombu pod prečku nemoćnog Ranđelovića.

61. MINUT - Meč je završen za Aleksandra Pešića, koji je mesto na terenu ustupio Pavkovu. Kod gostiju, Milić i Milovanović zamenili su Bogdanovića i Medića.

60. MINUT - Ređaju se šanse pred golom Radnika. Ipak, pokušaje Mitrovića, Kataija i Pešića zaustavio je večeras sjajni Ranđelović.

MN Press
 

52. MINUT - PREČKA! Ponovo Katai pogađa okvir gola gostiju. Akciju je uravo započeo Zvezdin Magiko, povukao je kontru crveno-belih i na desnoj strani proigrao Mitrovića. Brzonogi ofanzivac je utrčao u kazneni prostor, zavrnuo je loptu ka penalu gde su dva šuta crveno-belih izblokirana. Treći odbitak pokupio je Katai, snažno je šutirao sa desetak metara, ali je zatresao prečku.

50. MINUT - Žuti karton je dobio mladi fudbaler Zvezde Stefan Mitrović, zbog simuliranja u kaznenom prostoru rivala.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Treneri tokom pauze nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle tri minuta nadoknade završeno je prvo poluvreme. Zvezda protiv Radnika vodi 1:0.

MN Press
 

44. MINUT - PREČKA! Kakva šansa za Zvezdu. Gosti su pogrešili na centru, Stojanović je odigrao lošu povratnu loptu, praktično je izbacio Kataija u kontru. Zvezdin ofanzivac je utrčao u kazneni prostor, u situaciji jedan na jedan sa defanzivcem Radnika se izborio za šut, ali je mrežu Surduličana sačuvala prečka. Na loptu je potom natrčao Kangva, lopta ga je pogodila u glavu i otišla pored stative.

38. MINUT - Borjan je sačuvao Zvezdu. Gosti su izveli korner sa desne strane, Jokić je sjajno skočio i šutirao glavom pod prečku, ali je kapiten Zvezde maestralnom paradom uspeo da sačuva mrežu.

31. MINUT - Opao je tempo posle vodećeg gola Zvezde, iako crveno-beli konstantno pokušavaju da dođu do drugog gola.

MN Press
 

23. MINUT - Prva prilika za Pešića na meču. Kanga je izveo korner, iskusni napadač je bio najviši u skoku, ali je glavom šutirao preko gola. 

15. MINUT - Odmah uzvraćaju gosti, ali je Borjan bio skoncentrisan i nije imao većih problema.

12. MINUT - GOOOL! Zvezda vodi, strelac je Mirko Ivanić! Povratnički debi u crveno-belom dresu asistencijom je obeležio Pešić. Jednu dubinsku loptu maestralno je iskusni napadač ostavio petom, a Ivanić je šutirao iz prve sa desetak metara i zatresao mrežu rivala. Ipak, slavlje nije moglo odmah da počne pošto je pomoćni sudija signalizirao ofsajd Pešića, ali je posle provere u VAR sobi utvrđeno da je sve bilo čisto.

10. MINUT - Pokušao je Katai sa ivice kaznenog prostora. I on je promašio okvir gola.

2. MINUT - Prvi pokušaj večeras. Kangva je snažno šutirao sa preko 30 metara, ali je lopta prohujala pored gola.

1. MINUT - Počeo je meč Zvezde i Radnika!

POČETAK KASNI
Duel Zvezde i Radnika počeće sa 20-ak minuta zakašnjenja zbog toga što je uoči prvog sudijskog zvižduka na stadionu "Rajko Mitić" nestalo struje.

MN Press
 
MN Press
 

Kao što se vidi, Dejan Stanković je u "vatru" već bacio povratnike Pešića i Milunovića (juče promovisan), a među starterima je i Stefan Mitrović, još jedno od letnjih pojačanja.

Poznate su i startne postave.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Dragović, Rodić, Kanga, Kangva, Mitrović, Ivanić, Katai, Pešić.

Radnik: Ranđelović, Hodžić, Ignjatović, Jokić, Stojanović, Oreščanin, Medić, Bogdanovski, Babić, Spasić, Bogdanović.

Sudija će biti Marko Delibašić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike