Zvezdin štoper naglašava: Nije baš tako lako odigrati dobro u Nemačkoj

23.10.2020

05:07 >> 06:59

0

Autor: J. T.

Crveno-beli se vraćaju u Beograda bez bodova, ali nisu razočarali

Zvezdin štoper naglašava: Nije baš tako lako odigrati dobro u Nemačkoj
Copyright FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na startu Lige Evrope od Hofenhajma sa 0:2, međutim, nije bilo mnogo onih koji su verovali da će ekipa Dejana Stankovića mnogo bolje proći u Nemačkoj.

Utisak posle utakmice je, međutim, da su crveno-beli zaslužili više. Ako ništa drugo, bar da ne izgube.

Veći deo utakmice bili su bolji rival, ali nisu realizovali svoje šanse. A u Evropi se to kažnjava…

– Naravno da rezultat od 2:0 menja utisak o čitavom meču, ali kada pred kraj utakmice krenete da jurite 1:0, i kada se “otvorite”, onda lako primate gol, iako mislim da nismo to zaslužili. Momci su se borili, pokazali smo se u dobrom svetlu tokom većeg dela meča. Međutim, to je Evropa, moramo da koristimo svoje šanse, da izvlačimo pouke iz svega i da idemo dalje – naglasio je Nemanja Milunović u izjavi za klupski sajt.

Zvezdin štoper ističe da nije tako jednostavno doći u Nemačku i odigrati dobru utakmicu.

– U Evropi nemamo toliko prilika kao u domaćem šampionatu, moramo svaku izglednu šansu pretvarati u gol. Ne treba da padamo, već da idemo još jače. Hofenhajm igra u Bundesligi, jednoj od najjačih u Evropi, i veoma su dobra ekipa. Doći ovde u Nemačku i odigrati dobru utakmicu za mene i nije tako jednostavno. Momci su pokazali da smo zasluženo ovde, u grupnoj fazi Lige Evrope.

Crveno-beli se sada okreću nedeljnom duelu sa Javorom, a već idućeg četvrtka čeka ih drugo kolo Lige Evrope, kada u Beograd dolazi Slovan Liberec, koji je na startu savladao Gent sa 1:0.

– Profesionalci smo. Ulazimo u pakleni ritam četvrtak-subota-četvrtak, i moramo se naviknuti na taj prelaz sa Superlige na Ligu Evrope. Sada igramo dve utakmice na “Marakani”, i to je naša prednost, iako će nam faliti navijači na oba meča. Pokazali su i ovde u Nemačkoj da su uvek uz nas, došli su ispred hotela da nam daju podršku. Okrećemo se prvenstvu i prvo razmišljamo o sledećem meču, pa tek onda o narednom rivalu u Evropi – podvukao je Milunović.

TOK UTAKMICE

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike