Zvezda izgubila, a nije morala

22.10.2020

20:51 >> 21:11

0

Autor: Jovan Terzić

Sudijska odluka o kojoj će se polemisati skrojila sudbinu crveno-belih u Nemačkoj

Zvezda izgubila, a nije morala
Copyright Profimedia/Uwe Anspach/dpa

Imaju za čim da žale fudbaleri Crvene zvezde posle prve utakmice u grupi Lige Evrope.

Hofenhajm je pobedio 2:0, ali nije bio bolji.

Smireni i koncentrisani bili su crveno-beli punih sat vremena, čak i opasniji po šansama, međutim, odluka sudije Alehandra Ernandeza u 64. minutu odlučila je pobednika.

TOK UTAKMICE

Mogao je da zbog intenziteta starta Akpogume dosudi faul na centru u korist Veljka Nikolića tokom duela za “ničiju loptu”, ali je Španac pustio da se igra nastavi. Lopta je stigla na desnu stranu do Sebastijana Rudija, koji ju je poslao pravo na nogu Kristofu Baumgartneru, a on to umeo da iskoristi. Zakasnili su Milunović i Eraković da ga blokiraju.

Razbesnela je odluka Ernandeza sve u gostujućem timu, posebno Dejana Stankovića koji nije mogao da se sudrži, pa je zbog žustrog prigovora dobio dva žuta kartona, tako da je dalji tok utakmice gledao sa tribina.

Pokušavali su crveno-beli izmenama da nešto učine, ali nisu uspeli. U nadokandi je usledio i drugi pogodak domaćina, pošto je Samaseku “pročitao” gde će lopta, presekao dodavanje Milunovića i brzo uposlio Dabura koji je snažno šutirao iz blizine.

Naredni Zvezdin rival je Slovan Liberec, idućeg četvrtka u Beogradu. Česi su u prvom kolu savladali Gent 1:0 na svom terenu.

Treba istaći da su crveno-beli zbog povreda i korone igrali bez četvorice standardnih prvotimaca (Ivanića, Kange, Gobeljića i Gajića), ali su se igrači koji su bili na terenu odlično prilagodili novoj formaciji 3-4-2-1 u fazi napada, a 5-4-1 kada se ekipa brani.

Posle par uvodnih minuta prvog poluvremena uspostavili su kontrolu, nisu srljali, a brzom tranzicijom uspevali su i da zaprete. Dijego Falćineli je bio najopasniji po gol rivala, a ostaće žal zbog dva neiskorišćena centaršuta Milana Rodića. Prvo je Italijan zakasnio da zakači loptu, a nešto kasnije je Spiridonović bio blokiran.

Imao je Falćineli i odličnu šansu u 36. minutu kada ga je Katai pronašao dugom loptom, odlučio se na lob, ali nije bio precizan.

Seku Sanogo je sve do poslednjih trenutaka prvog dela komandovao sredinom terena, a onda je oklevao sa dodavanjem posle jednog napada Hofenhajma i izgubio loptu, što domaćini umalo nisu kaznili. Stativa je bila saveznik kod šuta Dabura.

I u drugo poluvreme gosti su ušli hrabro, čak je i Strahinja Eraković zatresao mrežu u 46. minutu, ali iz očiglednog ofsajda.

Umesto da to bude nagoveštaj povoljnog rezultata po crveno-bele, usledio je pomenuti šok u 64. minutu….

Hofenhajm – Crvena zvezda 2:0 (0:0)
/Baumgartner 64, Dabur 90+3/

HOFENHAJM: Bauman – Poš, Fogt, Akpoguma – Rudi, Grilič (46. Samaseku), Sesenjon (90. Skov), Baumgartner (79. Bebu), Gaćinović (46. Gajger) – Dafur, Belfodil (79. Brun Larsen).
ZVEZDA: Borjan – Eraković, Milunović, Degenek – Gajić (85. Simić), Sanogo (75. Petrović), Nikolić, Rodić – Katai (75. Katai), Spiridonović (75. Ben) – Falćineli (85. Pavkov).
Sudija: Alehandro Ernandez (Španija)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike