Radnički vodio tri puta, kockao se, pa poslao rivala u treće kolo: Piksi je večeras video gotovo sve, ali nema razloga za radost

28.07.2022

19:52

0

Kakva drama i još veća šteta

Radnički vodio tri puta, kockao se, pa poslao rivala u treće kolo: Piksi je večeras video gotovo sve, ali nema razloga za radost
20220216mmStulic08 - Copyright MN Press

Fudbaleri Radničkog večeras ostali bez plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija porazom od ekipe Gzire sa Malte nakon penala rezultatom 7:4 (3:3)

U prvom susretu ovih rivala bilo je 2:2, pa je pitanje plasmana rešeno na Čairu, gde je podršku Nišlijama pružao i selektor fudbalske reprezentacije Srbije, legendarni Dragan Stojković Piksi. Tri puta je Radnički večeras imao prednost, ali su se kockali i greškama odveli Gziru na penale.

Uvodni minuti na Čairu protekli su u mirnijoj igri, ali je bilo vidljivo da su Nišlije silno motivisane da se večeras dokopaju Evrope. Igrao se 13. minut kada je mladi Štulić vršio pritisak na zadnju odbranu rivala i golmana, koji je pogrešio, te je isto nastavio i Petrov, a Radnički je izborio korner. Ostavili su Maltežani dosta prostora pred golmanom, koji je Anton Tolordava iskoristio i u padu smestio loptu u mrežu, 1:0.

Radost još uvek nije prestala na Čairu, kada su rivali, gotovo, tek što su krenuli sa centra, stigli do izjednačenja. Džeferson se izborio za šut, te snažno centrirao, a golman Dujmović je vrhovima prstiju uspeo da loptu odbije samo do prečke, od koju se odbila u mrežu, 1:1. Do kraja prvog dela, utihnule su obe ekipe, ali je bilo jasno da domaćin više želi ovaj trijumf.

Dugo je trebalo igračima u nastavku ne bi li stvorili opasniju priliku vrednu pogotka. Tek u 77. minutu, jednu od takvih pogotkom je krunisao Petrov. Bio je napadač Meraklija u padu, pored igrača odbrane, ali je poslednjim atomom snage poslao loptu u mrežu, tik uz stativu, a pored sjajnog golmana Radelić-Žarkova, 2:1. Velika radost na Čairu, prekinuta je na oko osma minuta zbog kvara reflektora. Međutim, kada su se ekipe vratile na teren, Nišlije su silno motivisane nastavile okršaj, te su se ređale prilike. 

 

 

Ipak, Radnički ni ovu prednost nije uspeo da sačuva, sekunde su ih delile od trećeg kola, ali su, dok se sudija spremao da označi kraj, primili pogodak iz kontre, preko Džefersona, 2:2.

Tek je krenuo produžetak, a Nišlije su ponovo bile u vođstvu, ovog puta sa penala je za 3:2 pogodio kapiten Pejović. Ali, ni tu nije bio kraj preokretima, već je u 117. minutu usledio novi poklon domaćina, kasnila je odbrana, Dujmović nije reagovao, pa je Maksvel slavio, 3:3

I eto penala. Radnički je od prva tri šuta, samo jednom bio precizan, naspram rivala koji nije grešio. A onda, pritisak na sjajnom napadaču Petrovu, za nastavak serije ili eliminaciju i hrvatski golman na golu Gzire ima više uspeha, Radnički je tako završio svoje putovanje u Evropi, a Gzira je pak postigla najveći uspeh u istoriji!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike