Zaboravljeni Zvezdin Portugalac Tijago Mutinjo podsetio se svojih dana na Marakani

28.07.2022

13:10

0

Autor: 24sedam

Bivši pomoćnik Rikarda Sa Pinta pričao o počecima Marka Grujića u prvom timu crveno-belih

Zaboravljeni Zvezdin Portugalac Tijago Mutinjo podsetio se svojih dana na Marakani
mutinjo - Copyright MN Press

Bivši saradnik Zvezdinog trenera Rikarda Sa Painta, Tijago Mutinjo, ispričao je portugalskim medijima svoja iskustva u radu sa Markom Grujićem dok su bili na istom zadatku na Marakani.

Mutinjo, koji sada vodi trećeligaša Sanjoanense, kaže da je Grujića upoznao još 2012. godine kada je Grujić imao tek 17 godina ...

- Već tada je pokazivao zrelost u odnosu na ostale mlade igrače. I kod starijih je već bio poštovan zbog dobrog odnosa sa loptom, lakoći i brzini učenja - priča Portugalac. koji i dalje održava dobar odnos sa Srbinom.

- Sa 17 godina je stigao u tim kao neko ko je znao da uspostavi dobar odnos sa starijim igračima. Bio je veoma mlad, ali se već znalo da će ga svi poštovati. Uvek je pomagao da se neguje timski duh. U tom pogledu, on je bio dobitak za svakog trenera.

Grujić će početi svoju treću sezonu u Portu, nakon dolaska iz Liverpula. Navijači portugalskog kluba očekuju da zauzme poziciju Vitinje, koji je za 30 miliona evra prešao ovog leta u PSŽ:

-  Neophodno je uzeti u obzir da je Grujić drugačiji od Vitinje i zato sam siguran da će trener, dobro poznavajući njegove karakteristike, nastaviti da izvlači najbolje iz njega u zavisnosti od onoga što treba kolektivu. Verujem da ga Konseisao ima u planu, sa dvojicom vezista, dajući više slobode Uribeu

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike