Milunović opet u Zvezdi! Emocije ponovo rade, kad vidim ovu lepotu, ovaj stadion...

28.07.2022

12:17

0

Ovo je drugi mandat iskusnog defanzivca u crveno-belom

Milunović opet u Zvezdi! Emocije ponovo rade, kad vidim ovu lepotu, ovaj stadion...
Nemanja Milunović03 - Copyright FK Crvena zvezda

Nemanja Milunović je ponovo u Crvenoj zvezdi. Posle jedne sezone u turskoj Alanji, 33-godišnji štoper se vratio u Ljutice Bogdana, a novom - starom igraču dobrodošlicu je poželeo sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

- Ne treba mnogo pričati o Milunoviću, jer sam ga već predstavio pre nekoliko godina. Svakako, biće veliko pojačanje za Crvenu zvezdu i za našu odbranu. Poznaje Dejana Stankovića i neće mu biti potrebno dugo da se adaptira na ono što ga čeka u budućnosti. Milunović je neko koga zvezdaši i svlačionica vole i kao takav predstavlja veliko pojačanje za nas - kazao je Mrkela, a zatim je reč dobio povratnik koji je potpisao ugovor na dve godine uz mogućnost produžetka na još jednu.

- Prošlo je godnu dana i lep je osećaj opet biti ovde. Velika čast i zadovoljstvo je čuti lepe reči direktora Mrkele, koje za mene predstavljaju nove motive i novu dozu odgovornosti. Znam koja su očekivanja stručnog štaba, uprave kluba, svakog zvezdaša i trudiću se i obećavam da ću probati da opravdam ovako lepe reči - kazao je Milunović u uvodnom obraćanju.

Zatim je odgovorio na pitanje da li je očekivao da se tako brzo vrati u Ljutice Bogdana.

- Tek kada sam došao na stadion, u prostorije kluba i video svu lepotu, vratila su mi se sećanja i emocije koje smo proživeli. Još uvek se nisam video sa saigračima, ali uskoro ću. Imponuje mi što su u priči oko mog povratka bili uključeni svi u klubu, i sportski direktor Mitar Mrkela, i šef skauting službe Marko Marin, i šef stručnog štaba Dejan Stanković, i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Lagao bih kad bih rekao da mi ne imponuje što su me svi želeli u klubu. Otišao sam pre godinu dana, ali sam se stalno čuo sa saigračima i dobro sam upućen u sve, kao da sam bio tu sve vreme. Želim da zajedno nastavimo Zvezdin put.

Jedan od čestih sagovornika bio je i Aleksandar Katai.

- Često se šalim sa Kataijem, kažem mu da postiže golove glavom sada kada mene nema. Nadam se njegovim i Ivanićevim asistencijama, ali i svih. Samo nek asistiraju, a mi ćemo da skačemo. Želeo bih da se vrati moja efikasnost iz moje poslednje sezone iz Zvezde, nadam se da će tako biti. Međutim, bitnije je da odbranimo gol.

Ponovo je zadužio broj 19.

- Kad sam razgovarao oko broja, mislio sam da je Bukari uzeo "19", ali sam posle gledajući utakmicu video da je promenio na "11". Nisam ga kaparisao kako kaže Šilja (Aleksandar) Pešić, ali bitno je da je opet tu.

Najbliži saradnici na terenu će mu biti Strahinja Eraković i Aleksandar Dragović.

- Imponuje mi što ću igrati sa takvim fudbalerima i svako bi želeo da bude u tandemu sa igračima kao što su Dragović i Eraković. Pričao sam o Čupi, stalno sam isticao da je reč o neverovatnom talentu i imao sam puno poverenje da će to i da pokaže. Izuzetno je napredovao. Što se Dragovića tiče, upoznao sam ga, jako dobra osoba, a na terenu se dokazao i pre Zvezde. Stvarno će mi biti čast da igram s njima

Tema je bio i Trabzon, potencijalni protivnik u plej-ofu za Ligu šampiona. S obzirom da je igrao u Turskoj, dobro poznaje ovu ekipu. Naravno, prvo mora da se eliminiše Pjunik.

- Trabzon je jako dobar tim, imaju dobre individualce, ali nisu nepobedivi. Moje iskustvo iz Turske kaže da sve ekipe imaju dosta mana, igraju podeljeno na odbranu i napad. Trabzon ima dobar napadački tandem, ali ne vidim razlog da ih ne dobijemo?

Lenji su igrači nego u Srbiji i dosta im je teže objasnii tehničko-taktičke stvari koje su u Evropi ključne. Ipak, ima dobrih pojedinaca, i dok fizička sprema dozvoli, utakmica je neizvesna. Do deljenja dolazi u poslednjih 30 minuta kada i pada najviše golova, jer se igraju kontra napadi, s obzirom na to da ima mnogo brzih igrača. Ali zanimiljiva liga, puna iznenađenja, svako sa svakim može da igra - između ostalog je rekao popularni Đed.

Već u petak (21.00, TV Arena sport) zakazan je duel sa Radnikom, a zatim u sredu i sa Pjunikom. Milunović je za oba meča pozvao navijače.

- Pozvao bih navijače da dođu sutra na utakmicu sa Radnkom, a potom i u sredu protiv Pjunika. U prethodnom mandatu sam non stop govorio da mi fudbal igramo zbog navijača i emocija koje nam pružaju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike