Litvanci šokirali i izbacili "srpski" Malme! Ovaj rezultat ima veze i sa Zvezdom!

27.07.2022

19:47

0

Autor: D. N.

Nastavljeno takmičenje u kvalifikacijama za elitno UEFA takmičenje

Litvanci šokirali i izbacili "srpski" Malme! Ovaj rezultat ima veze i sa Zvezdom!
Žalgiris - Copyright Printscreen/YouTube/FK Žalgiris Vilnius

Fudbaleri Žalgirisa su obezbedili plasman u treće kolo kvalikacija za Ligu šampiona. Litvanski predstavnik je u dvomeču bio bolji od švedskog Malmea. U prvom duelu drugog kola je bilo 1:0 za Žalgiris, a večeras u revanšu u Malmeu i 2:0. Tako će Litvanci u trećem kolu odmeriti snage sa Bodo-Glimtom koji je eliminisao Linfild iz Severne Irske.

Golove za Žalgiris su dali Matijas Ojevusi u 34. minutu, kao i Renan Oliveira u 52. U 77. minutu, domaćin je ostao i bez Andersa Kristijansena koji je dobio drugi žuti karton. I samim tim, posao je bio olakšan.

Tako će ekipa koju predvodi Miloš Milojević i za koju igra Veljko Birmančević (zamenjen na poluvremenu) takmičenje nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ovakav ishod događaja je uticao i na Crvenu zvezdu koja će u sredu odigrati prvi meč trećeg kola, sa Pjunikom, u Beogradu. Naime, Malme je bio potencijalni rival Zvezde u eventualnom plej-ofu za Ligu šampiona, ali će sada doći do pomeranja i njihovu poziciju sada zauzima Ludogorec.

Plasman u treće kolo obezbedio je i Dinamo Kijev. U prvom meču nije bilo golova, a večeras u revanšu 1:1 Gol za prolazak dalje u 114. minutu duela u Istanbulu dao je Oleksandr Karavajev.

Karabag iz Azerbejdžana je u dvonmeču izbacio švajcarski Cirih. U prvom duelu je bilo 3:2 za Azere, a večeras za Švajcarce 2:1. Zbog rezultatskog egala igrali su se produžeci, a prolaz dalje je doneo Ganijac Ovusu u 98. minutu.

Karabag čeka boljeg iz okršaja Ferencvaroš - Slovan Bratislava, a Dinamo ide na Šturm iz Graca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike