Jednom je tata bio vrhunski fudbaler, drugom je otac postao odbojkaška legenda: Sinovi će zaseniti slavne očeve!

26.07.2022

10:48

0

Autor: 24sedam

Naslednici poznatih očeva pokazuju izuzetnu talentovanost

Jednom je tata bio vrhunski fudbaler, drugom je otac postao odbojkaška legenda: Sinovi će zaseniti slavne očeve!
lane-boškan - Copyright MN Press

Pre nekoliko dana kadeti Vojvodine (fudbaleri rođeni 2006. godine) odigrali su prijateljsku utakmicu protiv TSC u SC "Vujadin Boškov", a strelci prvog i trećeg pogotka u pobedi "lala" rezultatom 5:0 posebno su zainteresovali malobrojnu publiku na tribinama.

Prvi je odbranu gostiju otvorio Vuk Boškan, a nedostižnih 3:0 postavio je Lazar Jovanović. Prvi je sin odbojkaškog trenera i legende Vojvodine Slobodana Boškana, dok je drugi naslednik fudbalskog reprezentativca Srbije Milana Laneta Jovanovića.

 

 

 

Jovanović je već postao igrač na kojeg u FSS ozbiljno računaju. Pozivan je u selekciju U16 i iza sebe ima nastupe i golove za ovu ekipu koja se polako uvodi kao generacija za U17 koja će igrati u kvalifikacijama za EP sledeće godine. Odlikuje ga brzina i odlična kontrola lopte, kao uostalom i njegovog oca koji je tokom igračke karijere brabnio boje Vojvodine, moskovske Lokomotive, Standarda, Liverpula i Anderlehta. 

Boškan igra u veznom redu, izuzetnih je atletskih sposobnosti, jer ima snagu, brzinu i visinu i mogao bi da se bavi mnogim sportovima.

Takođe, i mlađi sin Milana Jovanovića, Dušan, trenira u Vojvodini. On je prošlog proleća kao čaln ekipe 2007 "pionira" izgubio finale od Partizana.

Inače, Lazar i Dušan su jedno vreme trenirali na Partizanovom Teleoptiku sa svojim generacijama, ali je kasnije u porodici procenjeno da je treniranje u Vojvodini ipak najbolja opcija za dečake.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike